Денков покани Борисов на дебат, за да няма сърдити за плаката

Денков покани Борисов на дебат, за да няма сърдити за плаката

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият премиер от ПП Николай Денков покани лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборен дебат по телевизията. Поканата кандидатът на ПП-ДБ за депутат отправи през видеообръщение от профила си във Фейсбук.

“Разбрах, че Борисов се е разсърдил за един плакат. Защо, не знам. Целта на плаката е да провокира хората да се замислят какъв е изборът, който трябва да направят на 9 юни”, казва Денков, чиято формация ПП-ДБ беше накарана от ЦИК да свали билбордовете със снимката му редом до тази на Борисов и Делян Пеевски след подадена жалба от ГЕРБ. 

В жалбата на ГЕРБ-СДС се твърди, че в гр. София на бул. “България” и в гр. Пловдив на ул. “Сава Муткуров” са поставени агитационни материали, в които КП “Продължаваме Промяната – Демократична България” използват лика на председателя на ПП ГЕРБ и представляващ коалиция “ГЕРБ-СДС” Бойко Борисов без негово знание и съгласие, уронващо престижа и в нарушение на добрите нрави – деяние, представляващо нарушение на правилата на предизборната кампания.

Борисов се засегна от билборда и обяви, че не желае образът му да стои редом до този на Николай Денков.

Според ЦИК това е нарушение на законовите правила по време на предизборната кампания. Самият Денков ще бъде глобен. Той пък обясни, че не е разпореждал поставянето на билбордовете. 

“Аз не съм поръчвал тези бордове, те са в София и Пловдив, а аз не съм кандидат за депутат от тук (София-б.р). Борисов казва, че той е единственият готов за премиер, казва ясно, че иска да управлява с Пеевски и трябва да са доволни, че някой им прави реклама”, кометира вчера Денков, а днес излезе с инициатива за помирение.

“За да няма сърдити, каня го на публичен дебат по някоя от обществените телевизии”, казва в отправената видеопокана самият Денков.

“И двамата сме били премиери, и двамата сега сме кандидати. Нека да минем през темите, които интересуват хората”, апелира той. “Готов съм да говоря за всичко”, изразява желание Денков, като изрежда темите – от доходи през инфраструктура до международните предизвикателства.

Офертата за дебат и помирение идва след острото изказване на лидера на ГЕРБ на предизборна среща в Шумен. 

“Бях 11 месеца с него /б.р. – Николай Денков/, не искам да съм повече с него. Не искам да съм с него на един плакат. Аз не искам с теб, това е антиреклама”, отсече Борисов по адрес на бившия министър-председател от правителството, зад което застана и ГЕРБ. Борисов добави, че дори на своята партия не разрешава да му слагат снимката на плакати.

Той показа, че е обиден и от думите на Денков, който е нарекъл него и Пеевски “ония двамата”.

“Кой си те, бе? За тебе сме г-н Борисов и г-н Пеевски, ние сме те направили премиер”, възкликна Борисов. “Извадих никому-неизвестен човек и го направих премиер, а той едно “мерси” не каза. Много моля да не се злоупотребява с нашите светли образи”, избухна Борисов. И отново разказа за манастирската среща, на която заедно с Алексей Петров, Кирил Петков и Асен Василев са договорили разпадналата се вече сглобка. Борисов уточни, че Денков нито е печелил избори, нито е партиен лидер, а е бил назначен за министър-председател. 

Решението, че билбордовете нарушават Изборния кодекс, е взето почти единодушно на заседание на ЦИК, като “против” е гласувал само Цветозар Томов, който е от квотата на ПП-ДБ. По-късно от коалицията обявиха, че ще обжалват.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар