Денков: С ГЕРБ си нямаме доверие, но съставът на правителството е консенсусен – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Вече сме юни и още нямаме бюджет. Да припомня, че още месец октомври служебното правителство бе длъжно по закон да внесе бюджет, но не го направи. Сега сме на път да удължим за втори път бюджет. Това създава проблеми не само как ще се изразходват средствата. От отчетите на Министерството на финансите се вижда, че има проблем със събираемостта на данъците”. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Николай Денков пред журналисти в парламента.

По думите му в МФ трябва да влезе сериозен екип, който да се справи с този проблем.По отношение на съдебната система, той заяви, че има нужда от промяна в законите, но за това трябва работещ парламент.


“Имаме редица натрупани проблеми. Това по ПВУ не са само за пари, а за забавени реформи – и за правосъдна система, и здравеопазване, и енергетика. Първи приоритет е да има правителство, което да работи”, изтъкна още Денков.

“Истината е, че си нямаме доверие с ГЕРБ. В разговорите с Мария Габриел виждам, че към нея мога да имам доверие. Разговорите с нея вървят конструктивно. Чуват се аргументите, когато са разумни. Съставът на МС, както ще видите, е консенсусен”, подчерта номинираният за ротационен премиер.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар