Денков: Учебната година ще започне присъствено, където е възможно – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През последните дни многократно обяснихме, че наша основна грижа е максимално присъствено обучение при здрави учители, защото иначе няма как да направим присъственото обучение. Това каза министърът на образованието Николай Денков.

Съгласно новия подход в зависимост от това, каква е ситуацията в даден град и регион, МОН ще позволи максимално присъствено обучение.

“Гарантирали сме го за първокласниците, ако е много тежка ситуацията, поне в двора да се съберат, да се видят. Ако е възможно, ще го направим и за останалите ученици”, каза Денков по повод първия учебен ден на 15 септември.

Колкото до това, ако трябва да се учи дистанционно кои класове първи ще излязат в такова обучение, Денков посочи, че това, което е написано в насоките, е, че първо ще излизат горните класове – 11-12 клас.

“Ако трябва след това 10 и 9 класове. Това, което сме поставили като изискване, при тежка ситуация да осигурим 50% присъствие на учениците. Как точно ще стане, зависи от конкретните училища. Някои могат да минат на сутрешна и следобедна смяна, други могат да минат на ротация на паралелките. Това ще бъде обсъждано и решавано с наша санкция и съгласуване на ниво училище”, обясни министърът.


 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар