Ден 60-ти: “Днес съединението е да съберем граждани срещу волята на престъпната шайка“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Съединението започна преди 135 години от бунтове в Панагюрище, Пазарджик, Чирпан, Голямо Конаре… Тогава, въпреки Великите сили, българите събраха територии, за да живеят заедно. Днес съединението е да съберем граждани срещу волята на престъпната шайка. Днес ние сме Великата сила. Тогава го направиха без чужда помощ. Днес можем отново. Честит празник!“

Това написаха в празничния ден инициаторите протестите с искане за оставка на премиера, правителството и главния прокурор Иван Гешев от т.нар. Отровно трио – проф.Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Съединението на България ще честваме заедно на площада! Дадохме ясен знак, че сме единни и че нас не ни е страх, добавят тримата.

60-тия ден от протестите започна с акция на шофьори в Пловдив, които демонстративно се наредиха на бензиностанция на депутата и лидер на “Воля” Веселин Марешки , за да зареждат гориво за символични суми.

Протестът им бе провокиран от подкрепата на Марешки за проектоконституцията на ГЕРБ и признанието му, че я е подписал без да я е чел.

“Това е един символичен акт срещу човека, който продаде българската конституция. Искаме да му помогнем, тъй като разбрахме, че е на загуба от плажа “Камабум” и затова символично дойдохме тук – да заредим за 13 ст., за да може поне от бензиностанциите да е на печалба”, обясни пред бТВ Стойчо Андреев, един от инициаторите на тази акция.

Очаквайте подробности.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар