Ден 61 на протести: Съпротива срещу полицейското насилие

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Два месеца след акцията на Христо Иванов на „Росенец“ и влизането на прокуратурата в президентството протестите с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев продължават.

И тази вечер протестите ще са под надслов „Нас не ни е страх“, посветено на полицейското насилие срещу протестиращи и журналисти от 2 септември. Шествието в София ще започне от Триъгълника на властта и ще продължи към Орлов мост.

От сдружение „БОЕЦ“ призовават, ако станете свидетели на полицейско своеволие, да подадете сигнал на сайта megdan.euкъдето да докладвате до европейските институции, че са нарушени правата ви на свободни граждани.

Адвокат Николай Гаджигенв също обвинява силите на реда за случилото се на 2 септември. Той призова на 10 септември протестиращите граждани да дойдат с водни пистолетчета, купени от “Хиполенд”, с което да отвърнат на очакваните водни оръдия.

Що се отнася до думите на Бойко Борисов за ново начало, казани на вчерашния празник, адвокат Хаджигенов отговори така: “Той бил предложил рестарт на себе си и преинсталация на себе си, което не се възприема от нас народа и правилно не се възприема. Бих искал да цитирам нещо, което няма да бъде разбрано в Банкя, но навсякъде другаде ще бъде разбрано. Щом правителството и разбирай – Бойко Борисов са недоволни от своя народ, нека предложим по-смислен рестарт, защото Бойко Борисов, колкото и да го рестарираме, колкото и да го преинсталираме, няма да излезе друга версия освен кървав диктарор”.

Те не охраняват политиците, охраняват вас

Без напрежение протекоха снощните протести в София, Пловдив и Варна, въпреки че се бяха събрали групи от протестиращи и контрапротестиращи.

В Пловдив се чуха викове „Оставка“ по време на официалната церемонияа представителите на ГЕРБ бяха освиркани при поднасянето на венци пред паметника на „Съединението“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар