Ден 65: Караянчева на съд. Видео с Борисов. Трето Велико народно въстание

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ден 65 от протестите с искане на оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев отново е под надслов “Нас не ни е страх”. Хиляди се събраха в центъра на София – между Министерския съвет, бившия Партиен дом, който от 2 септември вече е Народно събрание, и президентството.

 

Първата заявка за деня бе по адрес на председателката на парламента Цвета Караянчева. Тя ще бъде дадена на съд заради твърдението си днес пред бТВ, че “Отровното трио” било пратено от олигарси и от мафията. Искът срещу Караянчева ще е за 3000 лв., а ако не докаже твърденията си легитимно пред съда и бъде осъдена – парите ще отидат в ИСУЛ за дарение, обяви от трибуната адвокат Николай Хаджигенов.

Втората заявка от площада бе, че ще се подготви и трето издание на “Велико народно въстание”. Подробности ще има в понеделник, съобщиха още от Триото.

А иначе – фасадата на Партийния дом, или Народното събрание, стана отново екран за прожекции. Там се видя и актуалното изказване на Караянчева, и видеопрегред на изказвания на Бойко Борисов и други представители на властта. Това стимулираще мощни викове “Оставка”.

От трибуната се разказваха отново сюжети от “кървавата сряда”, когато полицията часове наред бездейства срещу видимо появили се провокатори, после ги изчака повече от час да я замерят с бомбички и предмети, а накрая влезе и се стигна до сблъсъци, арести, обгазяване с лютив газ, вадене на водно оръдие, макар останало неизползвано и т.н.

“Вчера видяхме друго лице на полицията. Да получим оставката културно – всеки ден ще сме тук”, призова един от говорителите на трибуната.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар