Депесар възмутено: Как Пеевски да няма общо с ДПС?!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Рухна идеята, че ДПС е изчистила имиджа си с премахването на Делян Пеевски от листите на движението. Той бил от гражданската квота и решението било негово. Иначе бил страхотен човек, голям дарител, направил много, номинацията му била признание. Той просто отказал.

“Номинациите означават уважение. В крайна сметка всичко е въпрос на негово решение. Той има други задачи, занимава се с бизнес и може би на фона на всичко онова, което за съжаление виждаме – че на неговия гръб се мъчат да влизат партии и депутати в парламента, това е много тъжно за българската политика…”, посочи Янков.

Това значи ли, че ДПС и Пеевски вече нямат нищо общо, попита журналистът Мария Цънцарова в студиото.

“Как Пеевски да няма общо с ДПС?!”, попита почти обидено в ефира на bTV Янко Янков, част от гражданската квота на Движението. Заедно с него студиото бе и Петър Чобанов.

“Той си беше от гражданската квота. И аз като представител на Сливенския регион съм му казвал много пъти – той направи страхотни дарения! Делян Пеевски е една уважавана фигура в ДПС”, обясни ще Янков.

Янков заяви и че научил много от почетния председател Ахмед Доган.

“Това, което знам от д-р Ахмед Доган е, че всъщност изборите се печелят, когато се започне активна работа от края на преходните избори. За нас беше изключително важно да имаме актуална, точна информация, да видим да имаме много добра организационна дейност и да се запознаем на място с реалните проблеми на България, да можем да ги презентираме точно и конкретно”, посочи още Янков.

Иначе гостуването им мина без особено много изненади. Чобанов акцентира върху Програмата за ускорен, иновативен, икономически растеж, която “предлага решение на проблемите”. Милиарди се очаква да потекат от Брюксел за осигуряване на зелена икономика, все пак.

“Имаме голям проблем с бизнес средата. Нямаме достатъчно инвестиции. По инвестиции в икономиката се върнахме на нива от 2006 г., нямаме достатъчно заети. След глобалната криза, до края на 2020 г. ни напуснаха 360 хил. Ние трябва да рестартираме бизнес средата, да създадем възможност за работни места. Това ще се направи като се намалят регулациите, като се позволи на бизнеса да диша, както беше през 2013 г.”, отбеляза Чобанов. За по-малко регулация се обяви и преди около седмица в ефира на Българската национална телевизия и друг от ДПС.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар