Депутатите в Аржентина замразиха заплатите си. У нас Бойко си купува самолет за 55 милиона

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Аржентинските депутати решиха да замразят своите заплати и надбавки за половин година заради сложното финансово-икономическо положение в страната, съобщи председателят на Камарата на депутатите Серхио Маса, предаде БГНЕС.

„Извънредното положение изисква действия във всички сектори. Затова решихме да замразим за 180 дни заплатите и надбавките на законодателите и политиците в Камарата на депутатите и на сенаторите на Аржентина”, написа той в Twitter.

Страната преживява сериозна икономическа криза. Властите разработиха закон, който ще позволи да се установи социална справедливост в страната, тоест да се постигне задачата, поставена от новоизбрания президент Алберто Фернандес. По-специално ще бъде въведен 30-процентен данък върху редица операции с чуждестранна валута.

Сред другите мерки са преразглеждане на пенсионната система след половин година, а за декември и януари пенсионерите трябва да получат добавки към пенсиите си. С половин година се удължава замразяването на цените на основни стоки, след това също могат да бъдат преразгледани.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар