Депутатите решават ще ни залее ли отново отровното украинското зърно, Костадинов: Украйна е расистка и фашистка държава

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Депутатите решават дали да отпадне забраната за внос на зърно от Украйна. Управляващото мнозинство ГЕРБ-СДС и ППДБ, както и ДПС, излязоха с позиция, че България трябва да не подкрепи удължаването на забраната за внос на украинска пшеница, царевица, рапица и слънчоглед.

Зърнопроизводителите обаче заплашиха с национални протести, а производителите на олио обявиха, че одобряват вноса на слънчоглед.

“Не бива да се поддаваме на пропаганда“, заяви лаконично на влизане в залата Георг Георгиев от ГЕРБ, коментирайки новината, че край Ямбол, ще се построи напълно нов град за военни и команден състав на НАТО.

176 народни представители дадоха кворума за днешния парламентарен ден. Така в 9:02 часа, Росен Желязков, удари звънеца за начало.

От името на ИТН Гроздан Караджов прочете декларация: “Както е казал един умен човек, “Лицемерието не е труден занаят, там всеки негодник е специалист“. Това се вижда най-добре в областта на пътищата и регионалното развитие. Преди година тази партия яростно громеше фирмите, които строяха пътища. Днес хора на същата партия в АПИ и МРРБ, охотно дават пари на същите тези фирми и то не каква да е, а на двойна цена“, прочете той.

И даде пример с ремонта на пътя от Старо Оряхово до Гюловца (Дюлински проход), където вместо 34 млн. лв., ще се плаща двойно.

В управлението на “Промяната“ ще се борим с корупцията, но само на думи. Не само горивата поскъпнаха. Поскъпната и останалите неща, които са под управлението на “Промяната“, продължи бившият регионален министър.

По думите на Гроздан Караджов, от “Промяната“ са сътворили голям хаос с пътното поддържане и текущ ремонт. Там пък засегнаните фирми обжалвали в съда и пред КЗК. И докато текат делата и жалбите, от АПИ възложили поддържането на други фирми, като по този начин е нарушен грубо законът.

Караджов атакува и лично Кирил Петков като заяви от трибуната, че било въведено изискване, фирмите в пътното строителство да имат 70 млн. лв. оборот от ремонти на магистрали. На това изискване отговаряли само седем или осем фирми, които бяха наречени от Караджов, “бебета, които сучат от скута на Кирил Петков“.

“Резултатът от три месеца управление на “Промяната“ е хаос и разруха“, завърши Гроздан Караджов.

Костадин Костадинов от “Възраждане“ пък се възмути от безхаберието на държавата към българите в Украйна. По думите му, там се водила истинска расистка кампания срещу малцинствата. Унгария и Румъния обаче се борили в защита на своите сънародници там. “Украйна не спазва никакви демократични закони, Украйна е една расистка и фашистка държава“, завърши гневен Костадинов.

Преди това той изказа острото си несъгласие с назначението на Калин Димитров за шеф на “ТЕРЕМ“, което стана със заповед на военния министър Тодор Тагарев.

Костадинов не пропусна отново да се заяде с Тагарев като съобщи, че той получавал заплата като съветник на украинския военен министър от НПО-та.

След това Хамид Хамид прочете мотивите на вносителите за сваляне на ветото срещу вноса на украинско зърно.

В залата влезе министърът на земеделието. Той заяви, че въпрос става не само за зърното от Украйна, а за вноса на храни изобщо. Проблем било, че страната не спазва никакви правила.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар