Депутатите се връщат на работа, пак обсъждат влизане със зелен сертификат в НС

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Депутатите се събират след кратката си коледна ваканция. В първия си работен ден от новата година те ще обсъждат да въведат ли зелен сертификат за достъп до сградата.

Предложението е внесено от „Демократична България“. Такова предложение вече имаше и то предизвика бурни дебати в парламента, след което беше отхвърлено. С него  се предвижда достъпът до сградата на Народното събрание за народните представители, служителите и представителите на медиите да става със зелен сертификат или с бърз антигенен тест, който да се прави на входа на сградата. Предлага се тестовете да са безплатни и да се покриват от бюджета на парламента.

В дневния ден е включено и гласуване на решението на „Възраждане“ за създаване на временна анкетна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства за въведените в страната противоепидемични мерки срещу Covid-19.

В седмичната програма на новата пленарна сесия се предвижда изслушване на вътрешния министър Бойко Рашков като точка първа за четвъртък, а в петък ще се проведе блиц контрол и редовен парламентарен контрол. Съгласно новия правилник на 47-ото НС блиц контролът на премиера и неговите заместници ще се провежда всеки първи петък на месеца от 9 ч.

В правната комисия депутатите ще зададат актуални въпроси към съдебния министър Надежда Йорданова.

В комисията за електронното управление визията си за неговото развитие ще представи ресорният министър Божидар Божанов.

Приоритет на новия парламентарен сезон на народните представители е приемането на бюджета за годината, който се очаква да бъде готов до края на февруари. От днес започва и работата на постоянните комисии.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар