Депутатите удължават работното си време, гласуват бюджетите за 2021 – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бюджетният ден на парламента започна с искане на БСП разглеждането на бюджета да се отложи. За да се предвиди в сметката и цената на по-строгите мерки, които вероятно ще влязат в сила до дни.

“Бюджетът, който искате да гледаме, вече е неадекватен на новата ситуация. Играете си на доброто и лошото ченге, докато хората умират по стълбите и линейки между две болници”, коментира Корнелия Нинова.

Искането беше отхвърлено, а обяснението дойде в кулоарите.

“Не приемам становището на една уважавана политическа сила с претенцията да управлява да импровизира с бюджета в 12 без 5. В тази ситуация да оставим държава без бюджет, без рамка на финансовите възможности, без яснота за доходите на хората…”, каза Милен Михов от ВМРО.

Така депутатите приеха без скандали бюджета на НЗОК, който надхвърля 5 млрд.лева. А от опозицията призоваха управляващите да защитят разчета за следващата година.

“Г-н председател, направете така, че тук да се получи дебат. Опозицията да говори, управляващите да мълчат”, каза Георги Свиленски.

Дебатът дойде с увеличаването на минималната пенсия на 300 лева.

“Ние ще подкрепим, но хората ще си останат бедни”, заяви Георги Гьоков от БСП.

“Лицемерието на БСП – 3 години искате 300 мин.пенсия, а сега казвате – това не е хубаво. Кога да ви вярваме? Хората не ви вярват, няма да ви повярват и през 2021г.”, заяви Александър Сиди.

“Внуците на сегашните пенсионери, които ще получават тези 300 лева, ще ги плащат”, смята Хасан Адемов от ДПС.

Градусът на напрежение в пленарната зала се покачи и заради искането на БСП максималният осигурителен доход да се увеличи от 3000 на 3900 лева. Но предложението не беше прието.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар