Депутатите харизаха БТР-ите ни на Украйна. Гуцанов: Половината не сте виждали автомат. Предателство!

Депутатите харизаха БТР-ите ни на Украйна. Гуцанов: Половината не сте виждали автомат. Предателство!

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Парламентът одобри предоставянето на Украйна на бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение.

131 народни представители гласуваха за, против бяха 49, а един с „въздържал се“, предава БТА.

Против ратификацията бяха депутатите от „БСП за България“ и „Възраждане“ .“За“ гласуваха от ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната – Демократична България“, ДПС и седем депутати от групата на „Има такъв народ“. Един от депутатите на „БСП за България“ гласува с „въздържал се“.

В доклад на Комисията по отбрана се посочва, че със споразумението на украинската страна ще бъде предоставена бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение, както и резервни части за обслужването ѝ, с отпаднала необходимост за нуждите на МBP.

Преди да бъде гласуван на второ четене законопроектът, бе дадена 15-минутна почивка по искане на Корнелия Нинова, председател на „БСП за България“. Преди почивката депутатите спориха по законопроекта близо два часа.

На дебата в зала присъстваше и министърът на отбраната Тодор Тагарев. Той поиска думата в края на дискусията, за да констатира, че има решение на Народното събрание отпреди четири месеца и именно в изпълнение на него Министерският съвет е внесъл законопроекта за ратификация. „Не чух изказване по споразумението“, добави Тагарев. Изявлението му бе посрещнато със скандирания: „Оставка“ от страна на опозицията от „Възраждане“ и „БСП за България“, „Има такъв народ„.

Борислав Гуцанов от „БСП за България“ заяви, че участниците в „сглобката“ за пореден път предават националните интереси с даването на малкото военна техника, която е останала. „Предполагам, че половината от мъжете тук не сте виждали автомат, а най-сложната техника, която сте държали в ръце, е джойстикът на военна електронна игра или епилатор, но се подписвате мъжката под всички документи, свързани с националната сигурност“, каза депутатът. Вие ударихте дъното, добави Гуцанов и определи „сглобката“ като „срамна и позорна за държавата“.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар