Депутати от ПП-ДБ с инструкция да се прибират спешно в София, излезе конкретен вариант за кабинет

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Депутати от “Продължаваме промяната – Демократична България” имат инструкция да се прибират спешно в София и задължително да са в парламента следващата седмица. Това стана ясно от пост на народния представител Манол Пейков, който беше на посещение извън страната.

“Мда-аам, и тогава настъпва моментът, е който получаваш онова заветно обаждане, ЧЕ СЛЕД 48 ЧАСА трябва да си на линия на “Дондуков” 2 в София, България, жив или мъртъв. – и ти вдигаш телефона и без да се поколебаеш дори и за миг, сменяш датите на всичките си полети за връщане, събираш си багажа”, написа късно вечерта Пейков в личната си Фейсбук страница.

Малко по-късно постът беше редактиран, като от първоначалния му вид изчезна срокът от 48 часа.

В полза на спекулациите, че двете водещи политически сили може да са намерили общ тон в диалога, дойде и решението на ПП-ДБ да отмени всички медийни участия на свои представители.

Информация, че ледовете отново са започнали да се затоплят подадоха опозиционни депутати, които свидетелстваха за лична среща в петък между Бойко Борисов и Асен Василев. Различни медийни публикации сочат, че заключителни преговори се водят дори в момента.

48-часовият срок от първоначалния пост на Манол Пейков пък съвпада с вторник – вероятният ден за извънредно заседание на Народното събрание, което да гласува ново правителство. А задължителното присъствие се свързва с важността на всеки ден глас. Тя нарасна значително, след като миналата седмица коалиционните партньори на ПП-ДБ – партиите “Зелено движение” и “Средна европейска класа”, обявиха, че депутатите им няма да гласуват “за” кабинет на ГЕРБ.

Вече изтече и първа версия за конкретна договорка за новото правителство. Според нея единствените представители на ГЕРБ ще бъдат Мария Габриел – премиер и външен министър, и Росен Желязков – министър на иновациите, като включването на втория е с цел да се освободи председателското място в НС за Атанас Атанасов. Вероятно е и Ивелина Василева да поеме поста на екоминистър.

Все още непотвърдената информация сочи, че Бойко Борисов се е съгласил да се подпише условие в съвместното споразумение, според което до 30 юни да бъдат сменени всички началници на службите, като се започне с председателя на ДАНС Пламен Тончев. От ГЕРБ са се съгласили да бъдат изпълнени процедурите по избора на нов ВСС, така че максимално бързо да има избор на нов главен прокурор.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар