Депутат от ИТН готви скандал в Народното събрание

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Депутатът от „Има такъв народ“проф. Андрей Чорбанов смята да предизвика скандал, като влиза в Народното събрание без зелен сертификат. Не вирусът, а здравната ни система е причина за високата смъртност сред заразените с COVID-19 у нас. Тази теза подкрепи имунологът и депутат от „Има такъв народ“ проф. Андрей Чорбанов по Нова телевизия. И добави, че стои зад казаното от него преди дни, че Омикрон гази ваксинираните така, както прасе минава през люцерна.

В петък народните представители решиха, че в парламента ще се влиза само със зелен сертификат или след отрицателен антигенен тест за ковид, който депутатите ще си плащат сами.“Има такъв народ“ и „Възраждане“ не подкрепиха решението.Професор Чорбанов има зелен сертификат, но няма да го показва на входа на Народното събрание.


„Искам да видя как и от кого ще бъда спрян да влизам в парламента. Разглеждането на темата за зеления сертификат за парламента не беше свързано със законността. Според правилника на НС всеки депутат трябва да присъства на заседанията и никой не може да го ограничи. Факт е, че и ваксинирани боледуват изключително масово. Ние сме против зеления сертификат за където и да било. Не смятаме, че е ефикасен. Хора със сертификати могат да заразяват други хора“, категоричен бе Чорбанов.

Той допълни, че ако определен работодател въвежда задължителен зелен сертификат за служителите си, то би следвало да осигури безплатно тестване на неваксинираните в екипа. 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар