Депутат : След 3 млрд. инвестиции – 315 хиляди българи са на воден режим

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
„След 10 години и над 3 млрд. лв. инвестиции България продължава да губи 61% от водата си. По официални данни 315 хиляди българи са засегнати от воден режим. Случващото се не е в резултат на природно действие, а от некомпетентността на това управление”.

Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Атанас Костадинов пред БНР.

 

„На 20 януари БСП ще внесе вот на недоверие срещу политиките на правителството. Нужен е спешен план за действие, за да се осигури вода за населението на Перник, защото в момента има ресурс само за 20 дни. Но са нужни и отговори на големите въпроси – как се е стигнало до тази ситуация и как проблемът да се реши изцяло, а не на парче”. Той подчерта, че действията и бездействията на управляващите в последните 10 години са причината в страната да има криза с водата, отпадъците и въздуха.

Костадинов обяви, че вотът на недоверие към правителството ще бъде конструиран в три части – ще бъдат изложени факти за кризата с водите и боклуците, ще се покажат пропуските и порочните механизми на управление на водите, отпадъците и въздуха, но левицата ще предложи и мерки за решаване на тези ситуации.

 

„България не управлява водите си. Приоритет на управляващите беше и е не да се осигури чиста питейна вода за населението, а кой ще управлява този огромен ресурс. След всичко това е редно да обявим краят на т.нар.”водна реформа”, заяви Костадинов.Той припомни, че вследствие на нея усвояването на европейските пари за води е едва няколко процента. „Кризата и проблемите във водния сектор са резултат от дългогодишно провеждане на десни политики, съчетани с некомпетентност, безхаберие и силен корупционен натиск ”, завърши Атанас Костадинов.

frognews

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар