Депутат: Хората се топлят с кравешки ла*на, ние за газа се хванахме

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Скандал и бъркотия по дневния ред на депутатите

 

Скандали се разразиха по дневния ред на депутатите за днес. И настана бъркотия с разместване на точки от програмата.

Първо Петър Чобанов от ДПС поиска да бъде включена точката, която увеличава акционерното участие на България в капитала на Черноморската банка за търговия и развитие. Това бе прието.

След него от „Възраждане“ поискаха да се изтегли напред изслушването на външния министър Николай Милков за бития в Охрид секретар на българския клуб.

След като това също бе включено в дневния ред за деня, Настимир Ананиев от ПП заподозря, че и „Възраждане“ не искат да се гледат промените, засягащи контрола над главния прокурор, затова избутват назад точката за промените в НПК.

За да мине напред тази точка пък Делян Добрев от ГЕРБ предложи отпадането на проекторешението за приемане на програма за компенсиране на битовите клиенти на природен газ, внесено от ПП. Това бе прието, което предизвика протест от ПП.

Четири пъти „да“ като в „Гласът на България“, защото идват избори, коментира гласуванията в пленарната зала Рамадан Аталай от ДПС. Забравихме за всички, които се топлят на кравешки лайна, дърва и полети, а се хванахме с газа, допълни той.

Кристиан Вигенин от БСП също критикува отпадането на точката. След което поиска новият дневен ред да бъде раздаден на всички, защото депутатите всъщност не знаят какво гласуват.

Накрая Вежди Рашидов се обърна към колегите си с предупреждение: От другия път подготвени да идвате.

На 48-ото НС обаче му остават само 4 пленарни дни, в които депутатите да ходят на работа „подготвени“, преди президентът да ги разпусне другия петък. Още не е ясно ще се свика ли извънредно заседание заради затлачените закони, нужни за пълноценното стартиране на плана за възстановяне.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар