Деса Метреса: Румен Радев и Нинова могат само да сънуват, че ще вземат някога властта

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Едно от най-големите остриета на ГЕРБ – Десислава Атанасова, категорично не вярва вотът на недоверие срещу правителството да мине. Тя призна в предаването “Плюс Минус” по “Нова телевизия”, че очаква единствено БСП и ДПС да го подкрепят, което няма да е достатъчно.

“Всеки вот на недоверие е нормална практика, предвидена в констутицията и всяка опозиционна партия може да се възползва от нея. Много пъти сме преживявали вот на недоверие през годините. Винаги сме знаели на кого можем да разчитаме. Сега разчитаме на коалицията – всички от ГЕРБ и Обединени патриоти да са вътре в парламента и да ни подкрепят. Към този момент не сме говорили с другите партии.

Днес е първият ден и  БСП  водят вече формални разговори. Знам, че утре имат разговор с “Воля”. Но от анонса на “Воля” става ясно, че те по-скоро имат въпроси към БСП, отколкото, че ще ги подкрепят за вот на недовверие. Не знам защо слагате под въпрос гласовете на “Атака”. Те са извън Обединени патриоти, но това е решение на малката коалиция. Ние сме казвали неведнъж, че техните вътрешни проблеми помежду им касаят ГЕРБ единствено в частта стабилност на управлението и гаранция за пълен мандат”, каза тя.

“Неведнъж съм чувала, че г-н Волен Сидеров заявява подкрепа към управленската програма, под която той също се е подписал, и пълен мандат. Затова нямам никакви притеснения по отношение на успеха на вота на недоверие. БСП имат зопълнителен мотив сега, тъй като през 2020 г. имат конгрес и затова Корнелия Нинова е толкова активна.

Аз мисля, че управлението е стабилно и това би се потвърдило когато се гласува следващата седмица вота на недоверие. Не съм уедена, че избирателят, който е наш работодател, има нагласата да има предсрочни избори в този момент. Само преди някоко месеца имаше избори, дори два, резултатите бяха категорични. Хората искат стабилност, искат растеж, растяща икономика, по-добри доходи. Не виждам причина”, коментира още Атанасова.

“Всъщност, парламентарната процедура е съвсем различна, знаете. Връчва се нов мандат, отново на първата политическа сила, тоест отново това е ГЕРБ. Но аз изобщо не чертая такива картини, то няма да се случи. Така че е рано на БСП да мечтае за управленски мандат”, категорична бе депутатката.

Тя коментира и назначението на Емил Димитров-Ревизоро за заместник на министър Нено Димов, за който опозицията твърди, че не е специалист в конкретната сфера. “Криза не може да не отрече никой, че има, но по-важното е, че се вземат управленски мерки и то в пълен синхрон между местна власт в лицето на кмета и изпълнителна власт в лицето на всики министерства, които са ангажирани.

Постът министър е политическа длъжност, надаявам се експертите в министерството да го подкрепят. Второ, на всеки е нужен толеранс 100 дни. Той става министър в една много драматична ситуация в сектора. Но той ще има съдействието на всички експерти и колеги от други министерства и комисии”, завърши Атанасова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар