Деса Общата: За ГЕРБ властта не е самоцел, използваме я, да работим за народа, докато някои само говорят!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За ГЕРБ властта не е самоцел. Който не работи, той не греши. Някои от министрите не се справяха, затова ги отстранихме, но имаме програма и сме доказали, че можем.

Това заяви Десислава Атанасова, визирайки и изказването на Татяна Дончева преди нея.

Ние работим и в парламента, и извън него, докато БСП ги няма в Народното събрание, а президентът само говори, но не предлага нищо конструктивно, обяви нахакано „тежката артилерия на ГЕРБ“.

Разплитането на проблемите в страната няма да стане от някаква госпожа, в някакво студио, каза тя, визирайки Татяна Дончева. Трябва да има рестарт на процедурата за избор на прокурори в Европрокуратура. Ние дадохме възможност да се самономинират кандидатите за европрокурори, защото трябва да има разделение на властите, похвали се с демократичност представителката на властта.

Традиционно институцията ‚Народно събрание“ не се радва на доверие, призна ДеситУ. Затова всички носим вина. В последните 4 години опозицията не присъстваше при сериозни проблеми като коронавируса. Ние не сме имали проблем с кворума сутрин, защото има достатъчно отговорни колеги. Всеки от нас обаче, който е положил клетва, е обещал на българския народ да работи, опита се да обясни тя ниския рейтинг на парламента при ГЕРБ.

Конституцията не можеше да се промени в рамките на този обществен договор. Затова предложихме свикване на Велико народно събрание. Ние предложихме подобни избори миналата година. Темата за 121 народни представители не е нова. Тя обаче трябва да се сложи на масата и да се дебатира. Това пък обясни Атанасова пред bTV за провала на герберския проект за нова конституция..

А водещата дори не посмя да попита „тежката артилерия на ГЕРБ“ как от юрисконсултка в русенската психиатрия е станала здравна министърка, както и подсказа Татяна Дончева.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар