Следователите ще задържат още 14 дни тялото на Навални за експертиза

Десетки откази от погребални агенции и траурни зали за поклонението на Навални

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Екипът на Алексей Навални не може да открие свободна траурна зала или помещение, в което да се проведе поклонение пред тленните останки на починалия опозиционен лидер. Това съобщи в Телеграм канала говорителката на Навални Кира Ярмиш. 

“От вчера търсим помещение, където да се сбогуваме с Алексей. Обадихме се на повечето частни и държавни траурни агенции, търговски обекти и траурни зали. Някои ни казват, че помещенията са заети. А пък други направо отказват, когато споменем името Навални. От едно място директно ни казаха, че на траурните агенции е забранено да работят с нас. След цял ден търсене на място за сбогуване, такова няма”, написа Ярмиш.

По-рано от екипа на Навални съобщиха, че погребението му трябва да бъде извършено до края на седмицата.

47-годишният Алексей Навални издъхна в 14.17 часа (местно време) на 16 февруари на територията на наказателната колония ИК-3 “Полярен вълк” в сибирското село Харп. Малко преди това по време на разходка той се е почувствал зле и е изгубил съзнание. От Федералната служба за изпълнение на наказанията съобщиха, че медицинският персонал на затвора незабавно е пристигнал на място, бил е извикан и екип на Бърза помощ. Проведени са всички необходими реанимационни мероприятия, но въпреки това Навални е починал.

В продължение на 5 дни след кончината на Навални майка му и адвокатите на семейството не бяха допуснати да видят тялото му.

Людмила Навалная, която пристигна в Харп на 17 февруари, направи видео обръщение към руския президент Владимир Путин. “Пети ден не мога да го видя, не ми дават тялото му и даже не ми казват къде се намира. Обръщам се към вас, Владимир Путин. Решението на този въпрос зависи само от вас – нека да видя сина си най-накрая. Настоявам тялото на Алексей да бъде незабавно предадено, за да го погреба човешки”, заяви тогава 69-годишната жена.

След два дни с ново видео Навалная съобщи, че е била отведена тайно в моргата в град Салехард и е видяла тялото на сина си. 

Майката обаче твърди, че е била заплашена, че ако не се съгласи на тайно погребение, разследващите ще направят нещо с тялото на сина ѝ.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар