Дете е в критично състояние, а още трима мъже са ранени след стрелба от мотор в Лондон (видео)

Дете е в критично състояние, а още трима мъже са ранени след стрелба от мотор в Лондон (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Деветгодишно дете е в тежко състояние, след като е било простреляно в Източен Лондон от стрелец на мотор, съобщава Би Би Си. Други трима възрастни също са били ранени.

Нападението е станало малко преди 21:30 часа местно време, когато детето вечеряло с родителите си в ресторант в квартал “Хакни”, заявява Джеймс Конуей лондонската полиция.

Трима мъже на възраст 26, 37 и 42 години, седящи пред ресторанта, също са били ранени от стрелбата, за която има данни, че дошла от стрелец върху откраднат мотор.

Няма информация четиримата ранени да се познават. Всички остават в болница, като най-тежко е състоянието на детето и на един от мъжете.


“Не смятаме, че момичето и пострадалите мъже са се познавали. Както всяко дете, то беше невинна жертва на безразборна стрелба”, казва още полицай Конуей. По думите му такива престъпления рядко са спонтанни. 

“Чух изстрели, но тогава си помислих, че е просто кола. Погледнах към пътя и видях, че има цяла тълпа от хора. Качих се на електровелосипед, отидох там и видях мъж на земята, който не мърдаше”, спомня си собственик на друг ресторант в близост до местопрестъплението.


“Това е главна улица, където, особено през лятото, хората седят навън – който и да е направил това, е много безразсъден”, казва той и добавя, че е имало много полиция – “вероятно най-малко 25 или 30 коли” и може би 200 души, струпани наоколо”.


Друг гражданин, който чул изстрели, докато разхождал кучето си, споделя пред Би Би Си, че това е “част от живота в “Хакни”.

Разследването продължава, а полицията търси още очевидци и хора, които може да са записали стрелбата с телефоните си.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар