Дете е с химически изгаряния след посещение в столична ясла

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дете е със сериозни изгаряния след посещение на столична ясла, съобщи БНТ. За инцидента сигнализираха родителите на момиченцето, което в момента е в „Пирогов“. От детското заведение казват, че нямат обяснение за изгарянията и досега не са имали подобни случаи. Шестима души от персонала, включително директорката, ще бъдат предложени за дисциплинарно наказание.

На 14 септември Георги Събински и съпругата му водят както обикновено дъщеря си на детска ясла. От няколко месеца детето посещава 56-то ОДЗ в столичния квартал „Младост'“ и досега сериозни проблеми с престоя му там е нямало.

„Към 3 и 15 (15.15 ч. – б. р.) се обадиха на жена ми да я вземе с думите, че е с обривчета и зачервявания и оттам нататък започна чуденето със сигурност какво е – изгаряне, полазване от насекомо или алергична реакция. Прибрахме се вкъщи, дъщеря ми ревеше, нормално, това си е болка от изгаряне, появиха се вече и мехури“, обяснява Георги Събински.

След две посещения при личния лекар семейството стига и до „Пирогов“, където детето е настанено с диагноза химическо изгаряне, разказва бащата.

И до днес обаче от детската градина няма обяснение откъде е дошло то: „Допускаме всякакви варианти за какво ли не. Но харата, които се грижат и са били пряко отговорни за детето категорично казват и обясняват, че не е имало достъп до препарат на детето“, казва Наталия Маринова, директор на 56-о ОДЗ.

Това потвърждават и други родители на деца, посещаващи детското заведение.

„Лично аз съм с деца астматици, участвала съм в проверка, инициирана от мен да видя къде седят препратите. Те седят в стая, различна от тази, в която родителите казват, че са опасни за децата“, казва Йоана Лечева.

Въпреки това, смислено обяснение как детето е получило изгарянията няма.

„В случая съм предложил за дисциплинарно наказание 6 човека, включително и директорът на детската градина“, казва Мирослав Боршош, зам.-кмет на София.

А дали причината за изгарянията са препарати за дезинфекция, предстои да покаже епикриза, която трябва да е готова в началото на другата седмица. Пострадалото дете вече се възстановява, но повече няма да посещава това детско заведение.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар