Децата тръгват присъствено на училище, заведенията ще работят до 22 часа

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нови мерки от 7 септември до 30 ноември обяви министерството на здравеопазването. Училищата ще започнат с присъствено обучение. 

Заведенията ще работят от 7 до 22 часа при отстояние от 1,5 метра между масите и 6 човека на една маса. Кръщенета и сватби ще могат да се провеждат с до 30 лица на закрито или 60 на открито, предвиждат мерките.

Кината и театрите остават отворени, но ще могат да работят с 50% от местата си. Фитнесите ще работят с 30 на сто от капацитета си, а спортът на закрито ще е без публика.

Заповедта ще бъде публикувана днес, обяви служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров. Има възможност за ваксинация, от нас зависи да не стигнем до по-строги мерки, допълни той. 

Обезпокоителен е високият брой на смъртните случаи у нас, регистрирани с COVID-19. Последното място по ваксинация ни отрежда първо място по смъртност, обяви служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров. Преди да вземем решението за прилагане на нови мерки, проведохме редица срещи с експерти, поискахме и получихме около 40 становища от браншови и работодателски организации. Всички предложения са разгледани, увери министърът.

Още днес предложенията за компенсанции ще бъдат изпратени на министерствата на икономиката и финансите. 

Има пълна доминация на Делта варианта и 1 процент на Алфа варианта, други мутации у нас няма, заяви проф. Ива Христова, шеф на НЦЗПБ.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар