Деца герои спасиха възрастна двойка при пожар (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Деца герои спасиха възрастна двойка, застрашени от пожар, съобщи trafficnews.bg. За постъпката на тийнейджърите разказаха жители на пловдивскито село Калояново, където станал инцидента.

В сряда през нощта, около 3:00 часа, пламнала пристройка на къща. Конструкцията се намирала в двора на дом, обитаван от възрастна двойка. За късмет, в съседство на жилищната сграда се намира беседка. Там десет деца на 17 и 18 години са празнували, като с тях са били и родителите им. Тийнейджърите видели пламъците и веднага се втурнали към къщата.

“Децата прескочиха дувара, нахлуха в двора и започнаха да блъскат по врати и прозорци. Мъжът и жена се събудиха, бяха много уплашени и благодарение на децата изведени от къщата. Междувременно родителите им звъняха на спешен телефон 112. До пристигането на огнеборците с легени поливаха постройката. Огънят обаче се разпростря и по съседните навеси на още три постройки”, разказаха местни жители на Калояново.

Три екипа от пожарната са пристигнали и над два часа са се борели с пламъците.

” След като извадиха възрастната двойка, децата се разтичаха и по другите къщи, за да събудят обитателите им. Щетите са сериозни. Има обгорели покриви на нежилищни постройки”, допълниха очевидци.

За инцидента потвърдиха и от пловдивската пожарна. По информацията на службата, сигналът за инцидента е подаден минути преди 4:00 часа на 17 февруари. По първоначални данни нанесените щети са по 120 квадрата навесна конструкция, дърва за огрев и имуществото на три домакинства. Причините за пожара се изясняват.

Според хората в Калояново обаче, късо съединение в зайчарник е причината за инцидента. “Според нас се е запалил зайчарникът след късо. Собственикът има малки и през нощта им оставя лампа за затопляне. Няма пострадали, няма ранени и обгазени. Ако не децата не бяха реагирали, можеше хората да се задушат”, добавиха калояновци.

Днес в селото се носи новината за пожара и геройската постъпка на тийнейджърите.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар