Дечките от Харвард свалиха каратиста Бойко Борисов. Той вече е история

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Парламентарните избори в България, трети само в рамките на година, предизвикаха голям интерес сред западните издания. Голям бе интересът обаче и в съседните на България страни, които имат пряк интерес в София да има редовно правителство.

Македонско издание коментира по любопитен начин победата на новата партия „Продължаваме промяната”, която събра 25% от гласовете в неделя, побеждавайки ГЕРБ. „Дечките од Харвард го симнаа од тронот каратистот кој десет години владееше со Бугарија”, написа изданието „Во Центар”, визирайки бившия премиер Бойко Борисов.

Изданието посочва, че българският електорат се е доверил на двама политици с дипломи от Харвардския университет – Кирил Петков и Асен Василев. Тази диплома, разбира се, е много по-важна от колана по карате на Бойко Борисов и певческата кариера на Слави Трифонов, пише още изданието. То коментира, че резултатът от парламентарните избори в България е „тектонски потрес”.

Поради ниската избирателна активност партията на турците, Движението за права и свободи, е третата по големина политическа сила, въпреки че един от видните ѝ членове е под санкции на САЩ за корупция, пише още „Во Центар”. Бойко Борисов, изглежда, е политическа история, посочва македонското издание. Неговото управление се характеризираше с корупция. Основният въпрос на новото правителство обаче ще бъде зависимостта на България от руския газ – наскоро беше подписано ново споразумение с „Газпром”. Което все пак оставя място на Москва да влияе пряко върху българската политика.

 

 

 

Дечките от Харвард свалиха каратиста Бойко Борисов. Той вече е история. - 2


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар