Деян Николов: Ще започна мандата си с пълна ревизия!

Деян Николов: Ще работим да изчистим и подредим София

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изявление на Деян Николов от Възраждане при откриването на Столичен общински съвет

Уважаеми жители на София,Вече 18 години градът ни старее, но не расте. Старее в облика си, старее в методите на управление, старее като изостава спрямо останалите столици в Европа, старее като философия. В същото време не расте, не расте по площ, а се уплътнява. Не расте по качеството на живот, а се корумпира. Не расте в развитието си, а застоява. През тези почти две десетилетия градът беше оставен да се развива хаотично, воден от отделни частни интереси. Градът се превърна в сиво, мрачно и мръсно място, като значително изостана по тези показатели не от големи и богати европейски градове, а дори от скромни и по-малки български такива.


Всеки голям инфраструктурен проект беше съпътстван от скандали, некачествена изработка и корупция, докато закъсненията в сроковете и ремонтите се превърнаха в норма, а очакванията на хората се сведоха до трагичното „поне нещо правят“. Апатията и липсата на усещане за общност са превзели София, а ежедневието ни се е превърнало в работа, задръствания и студени погледи навсякъде около нас.

Емоцията и надеждата отдавна са забравени, а общината се счита за вредител, вместо приятел. Вътрешната миграция претоварва столицата, докато никой няма нито план за спиране на този процес, нито план за скоростно развитие на града, така че да поеме натоварването. Цели квартали се строят без план, без улици, без тротоари, без осветление, без паркове, без градини и без срам. Опазването на околната среда е просто думи, образованието е тема табу за общината, а здравеопазването е еталон за корупция. Културата е спомен, а модерните технологии са научна фантастика. Така можем да изброяваме проблеми с дни, но мнозина ще кажат „нали поне си имаме метро…“

Метрото не е достатъчно за 18 години и точно затова ние, съвременните възрожденци, сме тук днес.

Тук сме, за да сложим край на презастрояването.

Тук сме, за да се преборим с корупцията.

Тук сме, за да се изправим срещу олигархията и обръчите от фирми около общината.

Тук сме, за да изчистим, измием и облагородим София.

Тук сме, за да помогнем на младите семейства.

Тук сме, за да премахнем корумпираните директори от здравните заведения.

Тук сме, за да ревизираме старото управление.

Тук сме, за да обърнем внимание на крайните квартали, райони и села около София.

Тук сме, за да децентрализираме бюджета.

Тук сме, за да помогнем на читалища, училища, театри и всички забравени от управата на града.

Тук сме, за да има справедливост, но най-вече сме тук, за да покажем висок стандарт на политическо достойнство, чест и дълг към софиянци.

Тук, сме да ускорим развитието на града, да чуем браншовите организации и да работим с тях, както и с всички граждани, които обичат София и искат да я видят зелена, красива, романтична и модерна.

Такава София заслужаваме всички, такава столица заслужава България. Град за пример и на световно ниво! Пътят ще е дълъг, но ние ще сме упорити.

Време е София да започне отново да расте и да спре да старее!

Време ни е за Възраждане!


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар