Джамбазки говори глупости за въглеродните емисии, както и за всичко друго

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
В коментар за енергийната криза в Европа и у нас и „зелената сделка” в енергетиката, Стойчев заяви, че политиците бъркат, като се изказват по икономически теми. По повод коментара на Джамбазки, че въглеродните емисии трябва да се улавят, бизнесменът заяви категорично: „Говори глупости!”

Стойчев обясни, че технология за улавянето и складирането на вредните емисии има и такава инсталация работи в Исландия. Проблемът е, че тя е изключително скъпа, което я прави неприложима в наши условия. Предприемачът емоционално обясни, че в България се спъва инсталирането на фотоволтаици, което може да осигури ток в малките населени места и дори в отделните домакинства.

Могат да се вземат мерки да се смекчи енергийния шок. Рано или късно, като либерализираш пазара, ще се изравнят цените с тези на съседите. Цените ще танцуват заедно, посочи той.

 

Като няма тоалетна хартия в магазина, давате по едно руло на всеки клиент. Какво пречи да се намали продаването на електроенергия на българската борса. Има криза и тя трябва да се преодолее. Има липса на кадърна администрация и кадърно управление.

Някой, който разбира, трябва да хване инвестиционно нещата и оправи енергийната криза, завърши той по проблема.

 

Красимир Стойчев коментира също и предстоящия сблъсък между Румен Радев и проф. Анастас Герджиков на президентските избори. Според него логичният изход е да спечели този, който има най-голям рейтинг. Бизнесменът обаче коментира, че като цяло в президентската институция у нас няма много логика. „Избираш мажоритарно един човек, който започва да си вярва, а не му даваш грам власт”, каза Красимир Стойчев.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар