Джамбазки към обикновен гражданин: Не можеш да изкараш €15000 месечно като мен, гадно нали

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Доста грозен скандал между евродепутат и обикновен гражданин илюстрира дъното, до което е стигала българската демокрация.

Ангел Джамбазки от ВМРО влезе в неприличен разговор с човек на име Георги Манолов, който го попита относно доходите му и заплатата от 15 хиляди евро. Джамбазки отговори раздразнено и стана скандал.

В една от репликите Манолов казва, че “не може всички да сме на държавна хранилка като теб”, а Джамбазки цинично му отвръща: “Верно е, не можете, тъжно нали…”

Целият разговор циркулира из мрежата и можете да го проследите на линка по-долу. Но все пак, възмутително е човек, който се кълне, че е избран, за да ни служи, така презрително да говори с избирателите си.

Освен всичко друго, Джамбазки бе избран в кампания, финансирана с парите на КТБ. Тогава негов началник беше Николай Бареков, с когото после се разделиха и сега Джамбазки ни лук ял, ни лук мирисал за откраднатото от банката…
Ето какъв възмутен коментар написа Евгени Попов:
наглост и безочие

Темата е дълга и затова ще я почна малко отдалеч. Често социалните мрежи стават арена за битки между гладиатори, но когато в подобни ситуации се въвлече публична личност те не могат да останат незабелязани. Тръгват по медиите и се вдига шум около тях. Още по-интересни са случаите, когато тези публични личности са държавни служители, които принципно би трябвало да са по-ниски от тревата и по-тихи от водата, предвид, че те са щатни служители на този народ и получават заплатата си от него. Сега нека да се обърнем към конкретния човек. Ангел Джамбазки е евродепутат и неговите персонални доходи като такъв са никак не малки. Тези пари преди това се вземат във вид на такси за ЕС от нашия държавен бюджет или персонално от джоба на всеки от нас. Нека направим една малка справка в какъв порядък горе-долу са тези пари, взети от нас (данните са от 2017-та): 6 611.47 евро чист месечен доход, след облагане на данъци и приспадане на осигуровки, към тях се добавят дневни пари в размер от 304 евро (~ 9 120 на месец), включено е възнаграждение – месечната сума от 4 299 евро на която депутати имат право за общи разходи. – До тук общо 20 030 евро чиста пара. Към тези пари се добавят още 19 709 евро, която депутатът би могъл да ползва, ако реши да си наеме асистент (гаджето си например). Или грубо казано този евродепутат, заедно с жена си би могъл да има месечен доход около 40 000 евро и това е чисто – суха пара, взета от нашия джоб (справка: https://money.bg/…/kakva-zaplata-poluchavat-evrodeputatite.… ). Искам сега да попитам г-н Джамбазки, той за тези пари каква работа свърши, която да е полезна за нас – неговия народ?! Няма да обръщам внимание и да търся връзките му с разни фирмички, фондацийки и тем подобни с които доходът му би могъл да се утрои – те също са интересни но сега просто не ми се рови и занимава… Моля само да ми отговори на въпроса за тези 40 000 евро г-н Ангел Джамбазки каква полезна работа свърши за нас – целокупния български народ?! Повдигна ли господин Джамбазки въпрос пред европейският парламент, че евросредствата за България се ‘усвояват’ по изключително некоректен начин, а именно – чрез партийни фирми, с потулени търгове за проектите, парите се крадат в полза на олигарси и се дава малко на изпълнителите, които съответно вършан некачествена работа… Повдигна ли господин Джамбазки въпрос пред европейският парламент, че ЕС на практика затри българските пазари и българското производство и уби нашата икономика?! Разкри ли господин Джамбазки пред ЕС множеството явни случаи на корупция и некомпетентно отношение от страна на българското правителство?! Защити ли господин Джамбазки пред ЕС българския народ и българските интереси – колко пъти и за какво?! КАКВО ПОЛЕЗНО НЕЩО СВЪРШИ Г-Н ДЖАМБАЗКИ (а и останалите около него) за времето в което той е евродепутат?!
Сега след като се изяснихме и поставихме увода на темата, можем да преминем и към същността. За парите които взема г-н Джамбазки, полезното нещо което той върши за нас – неговия целокупен народ е да влиза по социалните мрежи и да се гаври и да ни обижда (поведение далеч непристойно както за поста който заема, така и за заплатата която му даваме).
Пускам суров вид на творбите на г-н Джамбазки:

https://www.facebook.com/1598224935/posts/10211695908225396/

Скрийншотове от диалога:

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар