Джамбазки: Не съм хвърлял бомбички, аз ги изпуснах върху протестиращите без да искам

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки отрече да е замервал с бомбички протестиращите пред централата на партията.

В коментар за EURACTIV България евродепутатът казва, че не е хвърлял бомбички, а реакцията на хората в сградата е била реципрочна на агресията срещу тях. Според него атаката срещу ВМРО идва от “Отровното трио” и телевизията на лидера на партия “Атака” Волен Сидеров (“Алфа”), защото медията представила информацията по “неподходящ” начин.

 

“Бяхме свидетели на вандализъм. Рушене, трошене, а сградата е частна собственост, която е неприкосновена. След като ни нападнаха с бомбички и счупиха вратата, трябваше да се защитим, затова извадихме противопожарния маркуч”, е обяснил Джамбазки пред изданието и е добавил, че хората от сградата са хвърлили две бомбички – същите, каквито били хвърлени срещу тях.

Той е подчертал, че протестът не е бил мирен, а в сградата е било пълно с хора, сред които и детски хор. Иначе евродепутатът смята, че всеки има право на протест, но да не се стига до агресия. Защото “ако бяха изкъртили вратата и бяха влезли вътре, щеше да се стигне до физически сблъсъци”.

 

Джамбазки се е оплакал още, че протестиращите са крещели нецензурни думи и се напирали да влязат, затова реакцията на хората от ВМРО е била такава. “Освен това, сградата е историческа, там са били костите на Гоце Делчев, не бива да се руши”, казал още патриотът.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар