Джамбазки с остра позиция срещу изказване на Захариева – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Здраво семейство – здраво общество. ВМРО има основна роля в отхвърлянето на Истанбулската конвенция и опитите за вкарването на джендър-идеология в българските училища. Позицията ни е твърда и няма да се промени и за напред. Това написа евродепутатът, зам.-председател на ВМРО и кандидатът за кмет на София Ангел Джамбазки във „Фейсбук“.
„По повод на изказването на външния министър Екатерина Захариева пред 74-тата сесия на Общото събрание на ООН заявявам категорично несъгласие с изразената позиция, че „всички действия на държавата трябва да са насочени единствено в интерес на детето, не на родителите, настойниците, попечителите или социалните служби“.
Недопустимо е интересите на детето да се разглеждат напълно изолирано от неговите родители и нещо повече – да се противопоставят на неговите родители, които са му дарили живот.
Недопустимо е също така държавата да поставя родителите наравно с настойници, попечители и социални служби.
Родителите имат несравнима заслуга спрямо детето в сравнение с каквито и да е настойници, попечители и социални служби.
Ето защо отхвърлям всеки опит държавата да бъде противопоставяна на родителската институция, още повече в официална позиция на висш държавен служител, какъвто е министърът на външните работи.
Държавата трябва да работи за укрепването на семейството и за подкрепа на родителството, а не да бъде използвана срещу родителите по един печално известен скандинавски модел.
Позицията на ВМРО е ясна и категорично – подкрепа за семейството, което според българската конституция е единствено между мъж и жена; подкрепа и издигане на авторитета на родителите.
Здраво семейство – здрава държава. Всичко друго носи ерозия на социалните отношения и заплашва бъдещето на българските деца“, написа още Джамбазки.Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар