Джамбазки: Трябва много да внимаваме с Ердоган – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

България трябва много да внимава в отношенията си с Турция и най-вече в тези с президента й Реджеп Ердоган. За това предупреди евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамабзки. Причината е, че в негово лице се вижда опасност за нашата страна.

“От позицията на министър-председател, може би не е излишно Борисов да поддържа дипломатически отношения с Турция. Според мен обаче Ердоган е опасен диктатор и човек, който представлява опасност за България и цяла Европа. Поведението му крие заплахи, той е непредсказуем”, каза Джамбазки в ефира на Нова телевизия.

По думите му България трябва да влага достатъчно средства в обновяването и превъоръжаването на своите сили за сигурност. “Политиката на западноевропейските държави към Турция се променя. Паднаха много маски, свършиха много лицемерия. Присъединяването на Турция към ЕС е бита карта и няма как да се случи. Посоката на турската политика предполага нещо съвсем различно. А именно превръщането й в самостоятелен геополтически вектор на Балканите, което означава регионална сила и опит на Турция да се добере до нефтени кладенци в Мосул и да започне да не зависи толкова много от вноса на петрол”, заяви Джамбазки.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар