Джевдет Чакъров заяви, че има шанс да подкрепят втория мандат на ПП-ДБ

Джевдет Чакъров заяви, че има шанс да подкрепят втория мандат на ПП-ДБ

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Снимка: БТА

Джевдет Чакъров заяви, че има шанс да подкрепят втория мандат на ПП-ДБ

Автентичното, истинското ДПС е в ход, със структурите, които подкрепят политиката, каза единият съпредседател на партията, който смята, че още депутати ще напуснат нейната парламентарна група

Има шанс депутатите от ДПС, които застанаха зад Ахмед Доган, да подкрепят втория мандат, който ще отиде при ПП-ДБ. Това стана ясно от думите на съпредседателя на партията Джевдет Чакъров пред БНТ.

Както Dir.bg писа по-рано oт втора по големина парламентарна сила с 47 народни представители, парламентарната група на ДПС се сви до 25 депутати и стана четвърта по численост. До този развой се стигна, след като ПГ на ДПС под ръководството на председателя ѝ Делян Пеевски взе решение да изключи 17 от своите членове, сред които и Джевдет Чакъров. Впоследствие още двама депутати напуснаха групата

“Нека да видим каква програма предлагат, каква е тяхната мисия. Нека да има диалог и пред цялата общественост да седнем и да обсъдим”, каза Чакъров, имайки предвид ПП-ДБ.

Очаква се още депутати да напуснат парламентарната група на ДПС, заяви Чакъров. По думите му в момента тече “оздравителен процес” в партията.

“Автентичното, истинското ДПС е в ход, със структурите, които подкрепят политиката, която е представена и вчера, след като чуха обръщението на почетния председател, виждате ккава е реакцията. Според мен тази вълна ще продължи.”

Чакъров категорично отрече да е оказвал натиск върху когото и да е било.

“Разговори има проведени, но тонът никога не е бил такъв. Аз съм лекар, хуманист и не е в природата ми да работя с натиск и заплахи. Това не е моята природа. Има други, които прилагат такива подходи, но всеки си решава как да работи.”

Без да споменава името на Делян Пеевски, Чакъров потвърди, че според Ахмед Доган именно той прилага “мутренски подходи”.

“Има проблем във функционирането на партията ни и без недомлъвки, много директно, в обръщението си почетният председател представя реалната картина, а именно – че са нарушени демократичните принципи на управление в партията ни. (…) В случая става дума за еднолични и тоталитарни управление, насочват се заседание без да се знае дневният ред”, заяви Чакъров.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар