Доналд Тръмп

Джеймс Пардю: Тръмп ни изложи в Ню Йорк

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият посланик на Съединените щати у нас от 2002 до 2005 година Джеймс Пардю смята, че президентът Доналд Тръмп създава на страната си повече врагове, отколкото приятели, съобщи БНР.

В коментар за речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН тази седмица Пардю заяви: „Не ми е лесно да критикувам американски президент, но наистина мисля, че Тръмп ни изложи в Ню Йорк.“

„Но от друга страна, не забравяйте, че Тръмп винаги играе за електоралната си база, която е някъде около 30 процента от избирателите. Те вярват в Тръмп независимо какво прави. Той не разбира международните отношения. Не знае как работят те, нито каква е ролята на Съединените щати. Тяхното лидерство. И щетите, които му нанася. Затова, също както много други експерти по външна политика и национална сигурност, аз съмпотресен от това, което този човек прави на международната сцена“.

Джеймс Пардю остава оптимист все пак за възстановяване на обичайната роля на САЩ на международната сцена. „Оставам оптимистично настроен. Според мен много голяма част от страната е скандализирана от това, което Тръмп прави. Изборите през ноември са много важни, защото републиканците може да загубят Камарата на представителите и вероятно Сената. Това ще доведе до известно ограничаване на Тръмп. Чакаме също и резултати от разследването на Робърт Мълър, защото има много голяма вероятност Тръмп да е бил компрометиран от руснаците. Русия сигурно е доволна от речта му в Ню Йорк. Хем не ги предизвиква, хем създава още повече международно объркване и хаос“.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар