Джеф Безос ще се изстреля в космоса на борда на една от своите ракети – Любопитно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Джеф Безос ще се изстреля в космоса на борда на една от своите ракети Blue Origin, информира самият той.

Основателят на Amazon ще отлети следващия месец заедно с брат си, каза той в публикация в Instagram.

“Още от петгодишна възраст мечтаех да пътувам в космоса”, пише той.

“На 20 юли ще предприема това пътуване с брат си. Най-голямото приключение с моя най-добър приятел.”

Пътуването ще бъде суборбитална мисия за разглеждане на забележителности, както и демонстрация на ракетната технология, като компанията се надява един ден да направи космическия туризъм по-евтин и по-широко достъпен.

Той ще пътува заедно с победителя в публичен търг, проведен от Blue Origin, който ще продаде място на борда на същото пътуване.

Понастоящем вторият кръг на търга има най-висока оферта от 2,8 милиона долара, според уебсайта на частната космическа компания, а крайният победител ще бъде обявен в края на тази седмица. Ракетата New Shepard, която ще превозва групата, е проектирана да превозва до шестима туристи на всеки от полетите си. Миналата седмица Безос заяви, че официално ще напусне поста главен изпълнителен директор на Amazon на 5 юли, малко преди полета.

Blue Origin е основана през 2000 г., макар че през повечето време остава в тайна. Компанията започна да разкрива плановете си през последните години, въпреки че все още е по-дискретна от съперника на Elon Musk’s SpaceX. Той все още изостава донякъде от своя съперник, тъй като тепърва ще завърши пътнически полети. По този начин пътуването на г-н Безос през следващия месец ще бъде важна забележителност както за компанията, така и за нейния основател.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар