Джигитите на пътя избиха почти цяло село за едно лято – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

223-ма души са загинали миналото лято в пътни катастрофи, съобщи МВР. Жертвите са кажи-речи колкото едно средно българско село. Основната причина за тежките катастрофи с фатални последици са високата скорост и карането в пияно състояние.

За периода 1 юни-31 август 2016 г. са станали 2283 тежки пътни инцидента, при които са загинали 223-ма и са били ранени 2975 души.

Убити са 21 пешеходци

Най-голям – 403, е броят на инцидентите, при които е блъснат пешеходец – общо 21, а ранените са 408. Най-много са загиналите – 44 души, при челни удари между превозни средства. Най-много пък са ранените – 435, при странично сблъскване между коли.

Най-голям брой тежки пътни инциденти – 2218, са допуснати поради нарушения на водачите. При тези произшествия загиналите са 215 и са ранени 2906 души. Поради несъобразена и превишена скорост от водачите са предизвикани 798 тежки пътни произшествия, при които са загинали 105 души и са ранени 1104.

Полицейска акция “Лято”

Главна дирекция “Национална полиция” заяви, че предприема серия от превантивни мерки в рамките на акция “Лято” от 19 юни до 15 септември 2017 г. за повишаване на пътната сигурност на летовниците и преминаващите през страната, за улесняване на трафика по основните пътни артерии към курортите и граничните пунктове. 

В акция “Лято” са планирани дейности за засилен контрол на пътното движение, непрекъснато актуализиране на информацията за възникнали затруднения по участъци със засилен трафик и на входно-изходните артерии на населените места по натоварените маршрути.

В населените места контролът ще е съсредоточен в районите с интензивен пешеходен трафик – с изградени или липсващи пешеходни пътеки и участъците на неправилно и рисково пресичане.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар