Джихадисти: Фойерверките за Нова година ще бъдат смъртоносни

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Новогодишните фойерверки в Европа ще бъдат смъртоносни. Такава заплаха отправиха към Стария континент от джихадистка групировка. Те призовават всички, които подкрепят „Ислямска държава“, да организират атентати в Европа по време на празненствата за посрещане на 2017 година. Освен това приканват мюсюлманите да не се присъединяват към християните при публични прояви за Нова година, а напротив, да стоят далеч от тях.

В публикувано в интернет изявление джихадистите заплашват, че ще заменят фойерверките с пояси с експлозиви и взривни устройства, предаде Нова ТВ. Което потвърждава предупрежденията, отправени от редица спецслужби в Германия, Белгия, Франция, Испания, Великобритания и др., че около Коледа и Нова година джихадистите възнамеряват да се активизират и далеч не са изключени опити за атентати в различни градове в Европа, особено на места, където се събират много хора. Поради тази причина, както и вследствие на атентата на коледния базар в Берлин, почти навсякъде са взети допълнителни мерки за сигурност.

У нас, въпреки че заплахи няма, също бяха предприети такива. Засилено е полицейското присъствие в зоната на обектите от националната инфраструктура, както и на всички места, където има и масово струпване на хора. Под специално наблюдение са зимните ни курорти.

„Конкретна заплаха към нашата страна за момента нямаме данни да е регистрирана. Но така или иначе в контекста на глобалния терористичен риск е необходимо да бъдат взети и тези действия, които са подчертани превантивно“, заяви главният секретар на МВР Георги Костов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар