Джо Байдън избра дипломат ветеран за нов посланик на САЩ в Русия

Джо Байдън избра дипломат ветеран за нов посланик на САЩ в Русия

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът на САЩ Джо Байдън избра дипломат ветеран с дългогодишен опит в руските дела за нов посланик в Русия, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Според запознати с въпроса служители на администрацията кандидатурата на Лин Трейси, понастоящем посланик на Съединените щати в Армения, ще бъде представена на Сената веднага след като руското правителство я одобри.По принцип такова одобрение е рутинно, но приемането от страна на Русия на предложението за посланик от президента Джо Байдън не може да се приеме за даденост в момент, когато американско-руските отношения са изключително обтегнати във връзка с Украйна, задържането на американци в Русия, твърденията за руска намеса в американски и други избори и изострянето на спора относно персонала на посолствата във Вашингтон и Москва, отбелязва АП.


Името на Трейси се появи в момент, когато на много експерти по Русия в САЩ, които биха могли да бъдат кандидати за поста в Москва, беше забранено да влизат в Русия. Русия е била информирана преди няколко седмици за решението на администрацията да избере опитния дипломат, но все още не е дала официалното си одобрение.

Трейси, която владее руски език, преди това е работила като старши съветник по руските въпроси в Бюрото по европейски и евразийски въпроси на Държавния департамент и е била заместник-ръководител на мисията в посолството на САЩ в Москва. Заемала е и няколко поста в Централна и Южна Азия.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар