Джо Байдън на този етап не предвижда разхлабване на мерките срещу Китай

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Миналата вечер е бил проведен двучасов разговор между президента на Китай и новоизбрания президент на САЩ, от който очаквахме да научим какви са намеренията на Байдън спрямо обтегнатите отношения между двете страни. Оказва се, че на този етап мерките, които администрацията на Тръмп предприе срещу Китай, а така и срещу редица компании, включително Huawei, няма да бъдат разхлабвани. Нещо повече – Байдън предвижда нови рестрикции спрямо износа на определени технологии към Пекин, пише Reuters. 

Мерките срещу Китай засега остават, но новата президентска администрация посочва, че това не е заради успеха на същите, а защото ситуацията трябва да бъде добре преценена и обсъдена с партньорите на САЩ. 

Байдън предвижда нови рестрикции за износ на специфични технологии към Китай, които биха могли да им помогнат да напреднат във военно отношение.

Като цяло не изглежда Байдън да се впуска свирепо в запазване и разширяване на санкциите срещу Китай, а по-скоро подходът му изглежда разумен и предвиждащ консултации и други гледни точки, така че предстои да проследим как ще се развие сагата в следващата година и занапред. 

Преди разговора китайският президент призна, че се надява на повече диалогичност с новата администрация на САЩ.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар