Диана Дамянова: ИТН да дадат тихата си подкрепа за кабинет на протестните партии

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Достоен беше този ход на ”Има такъв народ”, защото иначе можеха да позволят на ГЕРБ да играе игрички с фалшиви мнозинства. Бих ги помолила да излязат от залата и да дадат тихото си съгласие за правителство на другите протестни партии.

Това заяви в интервю за FrogNews пиар експертът Диана Дамянова. Повод за коментара й е решението на ИТН да не внесе утре за гласуване предложението си за кабинет.

Ето и цялото интервю:

Госпожо Дамянова, ходът на “Има такъв народ” дойде като гръм от ясно небе за мнозина. Вие очаквахте ли подобен развой и какво мислите за решението на Трифоновата формация? 

Смятам, че този ход е достоен. Иначе “Има такъв народ” можеха да позволят на ГЕРБ да играе игрички с фалшиви мнозинства. Достойно е и това, че казаха какво ще правят с президентските избори.

От тук нататък – бих ги помолила при следващо гласуване да излязат от залата и да дадат своето тихо съгласие за кабинет на останалите протестни партии. Това е “детската ми мечта”. ГЕРБ в момента доволно потриват ръце. Борисов не е премахнат изцяло. Вероятно и кранчетата текат, въпреки усилията на служебните министри.

Иска ми се пасивно да подкрепят кабинет на протестните партии без да го правят фактически.

Почти сигурно обаче е, че трети мандат ще бъде връчен на БСП. Идват президентски избори все пак… 

Няма значение. Нямам никакви съмнения, че двете протестни партии заедно с БСП са способни да постигнат консенсус и да бъде излъчено правителство с къс хоризонт от около 6 месеца.

А печеливш ход ли е това решение за “Има такъв народ”? 

Вероятно не. “Има такъв народ” искат да играят като мачовци, които не се съобразяват с нищо, не цепят басма никому. Това би ги довело до едно най-обикновено гласуване против евентуално предложение за правителство. Но тези 5-6 месеца биха били полезни за самите тях да сложат ред в собствените си редици.

Различават се прогнозите за това как партиите биха използвали това време.

Най-добре би било да има правителство до пролетта, което да извърши част от нужните реформи. Това може да стане само с тихата подкрепа на “Има такъв народ”.

интервю на Джесика Вълчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар