Война

Диви сцени в Соледар! Руснаците разделиха обкръжените в града украински войски на 4 части и методично унищожават съпротивата им!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Диви сцени със стотици убити и хиляди ранени се разиграват във и извън обкръжения от руснаците гр. Соледар. Руските сили обкръжиха украинските части в центъра на града докато от предградията предприеха нова светкавична атака и превзеха няколко селища на запад от града, прекъсвайки пътя между Соледар и Северск на още три места.

 

Вчера руснаците започнаха мащабна атака срещу отбранителния вал Благодатное-Красна гора-Парасковиевка. Днес напълно контролират първите две населени места и са навлезли в третото. В самия град Соледар руснаците първо обградиха центъра на града, превзеха Солна мина № 4 и поставиха под свой контрол сградата на Общината, кметството и други административни сгради, както и санаториума „Солена симфония“ и общинския гараж.

Преди минути беше затворен от силите на „Вагнер“ и последният път за бягство на ВСУ от града – коридора през Солна мина № 7 в западната част на града.

Украинските подкрепления, изпратени от съседния град Часов яр, с цел да разбият блокадата в Соледар и да помогнат на обкръжените в града, бяха отблъснати на километри на запад в района на гара „Силж“. Успоредно с това руските сили превзеха и укрепеното село Раздоловка, прекъсвайки единствената снабдителна артерия между Соледар и Северск, съобщи руският военен експерт Борис Рожин.

Още вчера украинските войски започнаха да напускат града, а властта в Киев – да подготвя украинската общественост за поражението. Въпреки частичното оттегляне, в обкръжение в центъра на Северск в момента са над 1 000 войници на ВСУ.

Руските медии съобщават за драматично разцепване на украинските сили в центъра на Соледар.

Силите на ЧВК „Вагнер“ разделиха украинските войници в Соледар минимум на 4 части и всяка от тези части в момента методично се прочиства и унищожава. 

Градът вече е на 100 % контролиран от руските войски.

Украинските сили са разделени на поне 4 части, най-голямата от които е в западната част на града до улиците Соляников и Суворов. Провежда се методична ликвидация на всеки от тези райони на обкръжение.

На запад от града остават блокирани 61-ва, 46-та десантна и 128-ма планинско-щурмова бригада на ВСУ. Въпросните войски бяха изпратени да разкъсат обръча на обкръжение в Соледар, за да се изтеглят блокираните вътре войници. С яростна контраатака обаче руските сили ги спряха и отхвърлиха на километри извън чертите на града.

В мазетата на жилищните сгради в Соледар е блокирана 128-ма планинско-щурмова бригада на ВСУ, която е сред най-елитните сили на украинската армия и се използва изключително за отбранителни операции.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар