Дигиталната революция и какво ни предлага тя

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дигиталната революция на 21 век донесе със себе си неограничени възможности, формати и платформи, чрез които един бизнес може да се развива.

Днес спокойно можем да кажем, че докато в миналото търговците бяха зависими от локация или метеорологични условия, то вече не е нужно да чакат клиентите физически да влязат в магазина. Всичко днес е персонализирано, създадено с внимание към индивидуалността на всеки потребител и пристига пред вратата за възможно най-кратко време. Това е стандартът, с който голяма част от клиентите живеят и който очакват от бизнеса.

Но как бизнесът може да навакса с нарастващите изисквания на потребителите?

Това се запитахме заедно с една от водещите платформи за електронна търговия у нас. И за да открием отговора, се обърнахме към хората, които са доказани лидери в своята сфера, както и тази на онлайн търговията – бизнес клиентите на OLX.

В портфолиото на OLX Business присъстват добре познати у нас компании, които използват платформата, за да разширяват клиентския си обхват и да достигнат до точните за тях потребители.


снимка: OLX

Една от тези компании е “Bestauto” . Компания, която с годините е изградила правилния работен процес, гарантиращ високо качество на обслужване и доволни клиенти, които им се отплащат с лоялност:

BestAuto.bg е създадена още през 2013 година. Благодарение на изградения опит в офлайн търговията и отчасти в онлайн търговията, пробвахме проекти в различни сектори, но в крайна сметка решихме да специализираме в този ресор. През онези години видяхме нуждата на шофьорите от автомобилни аксесоари и принадлежности, тунинг части, и заложихме на бъдещото развитие в тази ниша.

Днес компанията е управлявана от баща и син – Алим и Емре Дуран. Перфектната комбинация от дългогодишен опит и новаторство, която им е помогнала да се справят с предизвикателствата и да се адаптират:

Трудностите са част от естествения процес и развитието на една компания.

Много добре сме знаели с какво се захващаме, че пътят няма да е постлан с рози, пък и не сме го желали. Изградихме екип от млади и опитни служители, но амбициозни хора, които искат да се развиват и допринасят много за растежа на компанията, не само с усиления си труд, но и с неизчерпаемите си идеи, които споделяме в общата посока в която гледаме.Всяка една идея, без значение от кой е дадена, се обсъжда и анализира детайлно.В този ред на мисли…преодоляваме трудностите заедно, като екип.

Предизвикателството да се адаптират към дигиталната революция те приемат като възможност:

В ерата на дигиталните устройства, ние от BestAuto.bg сме убедени, че присъствието в онлайн пространството, не само е ключово, но и жизнено важно на всеки един бизнес, не само да се развива, а и оцелее. Трудностите и в момента ги има, защото всяка промяна коства не само финансови ресурси, но и технологично време, проницателен поглед в близкото бъдеще, как и по какъв начин трябва да насочваме нашата дейност. Симбиозата между офлайн и онлайн търговията ни помага доста при взимането на правилни решения. Естествено, преминаваме през доста трудности, но без тях…развитието ни ще се забави.


снимка: OLX

OLX се оказва естествено продължение на техния път към дигитално развитие, както и ключов партньор:

Съвместните ни отношения с OLX стартираха през месец Април 2015г. и вече седем години си партнираме доста успешно! В някаква степен…даже и закъсняхме.

Това, което ни направи първоначално впечатление са техните реклами – по разчупени…различни, предизвикващи реакция за следващи действия.

OLX набираше огромна популярност в България, даже ние си го кръстихме – “БГ търсачката”, с което респективно нашето присъствие в платформата стана…ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. За нас от BestAuto.bg, OLX са много важен партньор.


снимка: OLX

Не можахме да не попитаме и “защо точно OLX” предвид разнообразието от платформи предлагащи сходни услуги:

Причините са много. Обратната връзка, която получаваме от OLX и възможността да споделим от какво имаме нужда улесняват нашата работа и помагат и на двете страни. Постоянната оптимизация на сайта, отлични класирания в Google, което респективно води и до голям брой акаунти, както огромен брой обяви. Ще споменем още едно нещо, което ще го разберат неголяма част, но за нас е плюс – ограничен брой безплатни обяви! По този начин обявите се представят доста по-добре – обръща се по специално внимание от търговците при тяхното публикуване.

За финал, помолихме Алим и Емре да обобщят как бизнесът може да навакса с нарастващите изисквания на потребителите или с други думи – как да бъде успешен:

Първият и може би най-важен съвет е: Труд, труд и още труд! Естествено и постоянство, и дисциплина.

Също така, каквито и трудности да стоят на пътя ни, когато сме честни, открити, когато “хейт-ът” е заменен с градивна критика, когато се вслушваме в мнението и на другите, анализираме и откриваме грешките си, осъзнаваме ги…нещата се случват.

Да, няма да лъжем, че всичко е толкова лесно, напротив, ако сте решили да се качите в “своята лодка”, се подгответе за бурно море. Подготвените, трудолюбивите, тези които откриват собствените си грешки и си ги признават…за тях това пътешествие ще продължи дълго! И не се отказвай бързо, това е лесно, продължете и преминете и през тази трудност!


Материалът е предоставен от OLX.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар