Диетолог разкри нещо изненадващото за пилешкото – Здраве

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пилешкото месо съдържа минимално количество мазнини, така че повечето експерти смятат гърдите за най-полезната част от пилешкия труп. Но за да извлечете максимална полза за здравето си от консумацията на това месо, трябва да спазвате определени правила. Това съобщава диетологът и гастроентеролог д-р Наталия Сичева, разкрива Actualno.com.

Може да се консумира и бутчето, но препоръчвам да го консумирате на обяд, а по-слабите гърди за вечеря. В гърдите има много малко мазнини. Подбедрицата и бедрата са по-близо до червеното месо, има достатъчно количество наситени мазнини, които не трябва да премахваме напълно от диетата, но в същото време е добре да ги ограничим“, споделя експертът.Според д-р Сичева пилешкото месо ще има толкова мазнина, колкото свинското или тлъстото телешко месо, ако не се махне кожата. Същото важи и за частта от гърдите с кожата. Тя пояснява, че е по-добре пилето да се готви по такъв начин, че да не образува хрупкава златиста коричка, тъй като това е продукт на гликиране, който кара колагеновите влакна да се слепват, а това от своя страна води до стареене на кръвоносните съдове и кожата.


Диетологът подчертава, че приготвеното на пара или варено пилешко е най-полезно за организма. Според нея пилешкото месо не трябва да се включва ежедневно в диетата, а е по-добре да се редува с риба и други видове месо.

Снимка/pixabay

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар