Димитър Главчев с първи коментар след връчването на мандата (ВИДЕО) – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Димитър Главчев с първи коментар след връчването на мандата (ВИДЕО)

стоп кадър/БНТ

“Няма как да съм готов с кабинета при положение, че и аз вчера разбрах за номинацията. Ще търся министри, които са експерти, равно отдалечени от всички политически сили”, това каза новият служебен премиер Димитър Главчев на излизане от президентството, където президентът Радев му възложи да състави служебен кабинет.

“За тези 2-3 години тази яркост поизбледня, а преди 8 месеца съвсем”, обясни той.

Димитър Главчев заяви, че в понеделник ще подаде заявление за неплатен отпуск в Сметната палата. Служебният премиер обеща да общува открито с медиите.

“Защо аз да коментирам думите на господин Борисов? Доста отдавна не сме се виждали. Видяхме се последно на 28 юли миналата година, помня тази дата, защото тогава ме избраха за председател на Сметната палата”, каза Главчев по повод думите на Бойко Борисов от четвъртък.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че държи за служебен премиер да не бъдат посочени Росен Желязков и Димитър Главчев, защото “те биха били свързани по някакъв начин с ГЕРБ”.

Румен Радев даде на Главчев срок от 7 дни за кабинет, за да може парламентарните избори да се проведат заедно с тези за европарламент.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар