Димитър Делчев от ИБГНИ: Без подкрепа от ИТН трети мандат няма да бъде реализиран

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Без подкрепа от “Има такъв народ” трети мандат няма да бъде реализиран, според депутата от коалицията “Изправи се БГ! Ние идваме” (ИБГНИ) Димитър Делчев, който заяви това по Нова телевизия, съобщиха от неговата партия – ДБГ.

“Ще преговаряме с всички, без ГЕРБ и ДПС, за платформа около приоритети и министри, които могат да ги изпълнят за 6-8 месеца”, отбеляза Делчев и допълни, че успешните служебни министри имат място в един редовен кабинет, който да работи за смяна на корупционния модел на управление.

Делчев призова председателя на Народното събрание Ива Митева да включи в дневния ред на извънредното заседание във вторник и създаването на комисии, които да започнат незабавно разглеждането на актуализацията на бюджета.

Според него актуализацията на бюджета е ключово важна за посрещането на новата COVID вълна и подкрепата за бизнеса при нова криза.

“Работата по нея не търпи отлагане и затова трябва час по-скоро да се създадат комисиите по бюджет, здравеопазване, социална политика и правна”, смята депутатът.

Делчев е нарекъл видеото с побоя над протестиращи “шокиращо” за всеки нормален човек.

Председателят на БСП Корнелия Нинова пък заяви, че в “днешната абсурдна ситуация” държавата има нужда от стабилност и редовно правителство. Тя каза пред репортер на БТА в село Орешак, където присъства на храмовия празник на Троянския манастир “Успение Богородично”.

“Мисля, че днес е ден за молитва за здраве за народа, разум за политиците и стабилност за държавата. Особено в тази доста напрегната обстановка ни трябва много разум и спокойствие. Това призовавам”, каза Нинова.

По думите й доста се е изострил диалогът между партиите, като е станал непоносим.

Нямам представа защо настъпи този конфликт между ИТН, ДБ и “Изправи се БГ! Ние идваме!”. Ние, като политическа сила, водихме абсолютно коректни разговори, професионални, по политики. Постигнахме добро съвпадение в политиките в няколко сектора. Какво стана между тях не знам. За съжаление, се стигна дотук, защото наистина имаме нужда от стабилност и от редовно правителство. Виждате какво се задава – ковидкриза, мигранти, цени на ток, вода, парно, на храни, и без бюджет, просто абсурдна ситуация”, коментира лидерът на БСП.

Тя заяви още, че иска да има правителство заради тази ситуация, но ще се види какво ще стане в следващите дни.

И подчерта, че БСП са имали готовност да предложат служебното правителство за редовно, ако им бъде връчен мандат, президентът обаче е препоръчал партиите да си представят свои кандидати за министри.

Нека да изчакаме да видим при кого ще отиде третият мандат“, посочи Корнелия Нинова.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар