Димитър Коцев – Шошо: Иска се оставка, няма оправия. Има генерален разпад на морала

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Има още хора, които ще се подпишат. Не е изненада това писмо. За мен нямаше колебания да подкрепя тези искания. Те са категорични. Писмото е доста дълго, точките са много. Има липса на морал. Това е, което е загубено. Става въпрос за генерален разпад на морала. Това е, което има във всяка точка. Иска се категорична оставка, защото няма оправия. В момента става въпрос за връщане на доверието.

Това каза по БТВ режисьорът Димитър Коцев-Шошо за подписа си под писмото на интелектуалците с искане на оставките на властта и главния прокурор.

 

Моралът не е абстрактна категория. Това е спазване на правилата за всички. Това е равни правила в играта за всеки. Моралът води до просперитет. Вътре няма нито едно искане за пари за култура. Ще ги има, когато държавата не се ограбва пред очите на всички. И бизнесът има свобода да се развива и да плаща по-големи данъци. Това са истини. Това писмо е за проблемите на цялото общество. Не е време за филми, а да се създаде натиск, да се спаси държавата и обществото. Ако има филм за правителството, най-вероятно ще се казва „Маймунджилъци“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар