Димитър Манолов: С Плана затварят централите!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Териториалните планове затварят мините“. Това категорично заяви по бТВ президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов.

„То не пише вътре /в документа/ в прав текст, че ги затварят, но има една дълга описателна част, която води до този извод. Няма какво да се заблуждаваме. Не съм аз човекът, който да дава акъл на министър-председателят, ама тези приказки, че там били организирали нещо /протестите/, заради общинските избори не му помагат много, защото не са верни. На територията на комплекса Марица-Изток работят хора от 60 общини. Но да се търси обяснение за протеста в изборите не му помага много“, категоричен е Манолов.

Той подчерта, че вчера е бил при протестиращите.

Попитан, дали, заради присъствието на фигури свързани с политически партии зад протеста не стоят ли политически сили, Манолов обясни, че няма как да „идеш и да ги хванеш за врата и да им кажеш – махай се от тука. Не става„.

Водещите добавиха, че на протеста е бил човек, който се бил снимал преди това с руския посланик. Манолов отговори: „Руски връзки? Това е параноя“.

На върос, защо протестиращите не приемат поканата на премиера Николай Денков да преговарят с него, Манолов обясни: „Те му казват, ния бяхме 10 000 човека в София /протестът преди 2 седмици/, казахме ви какво искаме, вие нищо не направихте от това, излъгахте ни. За какво да си говорим с вас? Той /Денков/ в петък твърди, че е пратил Плана /в Брюксел/. Оказа се, че го е пратил в събота, ако изобщо го е пратил. Никой не знае, какво пише, ако го е пратил. И след всичко това ги кани в неделя на среща. Защо? За да ги окъпе с хладка вода?“

Цънцарова не пропусна да го попита, защо той не е отишъл при Денков на срещата. „Е, аз какво да правя на тази среща? Без хората си, които не искат да отидат? Сериозно ли ми говорите„, отвърна Манолов и се присмя на въпроса ѝ.

Другият водещ се опита да накара Манолов да коментира хипотезата за връзката между протеста на зърнопроизводителите и този на миньорите. „Това е безумна работа. Това е параноя„, отсече синдикалистът.

Манолов отново беше провокиран от водещите, които го попитаха – защо не им било интересно за протестиращите предложението на властта да ги обезщети с 36 заплати при излизането от системата – „Това са 36 заплати, при положение, че в повечето държави заплатите са 24, т.е. за две години„, каза водещият. Манолов категорично отрече информацията и поясни за бТВ, че да знаят, че най-често обезщетението по света е от 48 до 60 заплати. „Те не искат тези заплати. Онзи им ги предлага. Когато вчера бях при тях не забелязах никакъв интерес към това негово предложение“, каза Манолов.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар