Димитър Стоянов: ГЕРБ Излъгаха брутално и безсрамно, че президентът е подкрепил проекта на бюджет

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Във връзка със съгласуването на бюджета от Администрацията на президента: Поредната гербаджийска интрига. Тук няма да коментирам институционалността защото тя изискваше да се публикува освен писмото на Администрацията и писмото на Министерството на финансите. Няма да го публикувам. Техните интриги ми са далечни.

Няма обаче как да не коментирам това, че президентът бил съгласувал проекта на бюджет. Това е лъжа. Излъгаха най брутално и безсрамно.

Писмото е до администрацията (даже не е посочено до кого), а не до президента. Президентската институция съгласува единствено и само бюджета на Администрацията.

Писмото е изпратено до всички първостепенни разпоредители с бюджетни средства, включително и до Агенцията за ядрено регулиране и до Съвета за електронни медии. Надявам се и те да са съгласували целия проектобюджет … на цялата държава.

Президентът не съгласува проектозакони. Президентът е на края в цялостната верига на законотворчеството. Томислав Дончев нима не го знае? Ако го знае, то цялата пресконференция е манипулативна. Ако не знае, жалко!

И ако за финансовият и социалният чиновник е допустимо да не са коректни (явно им липсва административен капацитет), то е недопустимо написаното от Десислава Атанасова във ФБ. Нима юристите на ГЕРБ не знаят, че президентът не съгласува проектозакони? Жалко!

Главният секретар на президента Димитър Стоянов, Фейсбук

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар