Димитър Стоянов: Офертата към Радев дойде от записа на ПП и ДБ - да бъде английската кралица

Димитър Стоянов: Освободен е генералният директор на Държавния авиационен оператор

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Снимка: БТА

Димитър Стоянов: Освободен е генералният директор на Държавния авиационен оператор

На поста, по думите на секретаря по отбраната на президента, е върнат Тодор Коджейков

С недоумение научавам, че е освободен генералният директор на Държавния авиационен оператор (някогашният Авиоотряд 28) ген. Златко Златев. Това съобщава в профила си във Facebook секретарят по отбраната на президента Димитър Стоянов.

И обяснява, че на неговия пост е върнат “бившия личен гавазин на Бойко Борисов и международно признат “авиационен експерт” Тодор Коджейков”.

“На г-н Коджейков много му върви при служебните кабинети. Да си спомним, че по време на първия служебен кабинет на Плевнелиев той стана шеф на Националната служба за охрана. После се раздели с този пост, но бързо след това бе трудоустроен на поста директор на АО28. Това със сигурност е заради широката авиационна експертиза на г-н Коджейков, не заради близките му отношения с тогавашния премиер Бойко Борисов”, пише Стоянов в социалната мрежа

И добавя, че Коджейков е единственият човек без авиационно образование, който е бил шеф на правителствения авиоотряд.

“И някак си нелепо звучи начело на Държавния авиационен оператор (ДАО) за директор, отговарящ за безопасността на полетите и изправността на авиационната техника, да назначиш гребец вместо летец”, подчертава Стоянов и отправя въпроси:

“Между другото, запитайте се, защо няма официално съобщение за смяната на върха в ДАО? Нима в транспортното ведомство, които са принципал на ДАО, не се гордеят с новото си назначение? Или пък не могат да обясняват адекватно смяната?”.

Стоянов припомня, че в член 6, точка 1 на Устройствения правилник на ДАО пише, че назначаването на нов генерален директор се прави от министъра на транспорта след съгласуване с министър-председателя.

“Ще е интересно някой журналист да запита премиeра Главчев дали това съгласуване не е станало след обаждането на един негов предшественик…”, пише на финала на поста си Димитър Стоянов.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар