Димо Ангелов: С Арда имам само хубави спомени – БГ Футбол – efbet Лига

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Димо Ангелов е част от треньорския щаб, а неговата длъжност е физиотерапевт на отбора. Той също е част от Арда, когато тимът се подвизаваше във В група. Димо е човек, който е много наясно със
своята работа за клуба и е един от любимците на всички футболисти. Причината е, че всеки един от играчите на тима трябва да мине през него за да е в добро функционално състояние за мач или тренировка. 

Какво всъщност прави един физиотерапевт и къде е тайната на успеха, ще разберем от самия Димо Ангелов, който застана пред камерата на ARDA TV.

– Разговаряме може би с един от най-важните хора в треньорския щаб на Арда, а именно физиотерапевта Димо Ангелов. Съгласен ли си с това, което казах, че си един от най-важните хора в отбора?
– Абсолютно съм съгласен с това, което каза. Всичко минава през мен, както и през колегите, които отговаряме за здравословното състояние на играчите. Не сме точно най-важните, но пак нашата работа е важна за футболистите. 

– След тежки мачове, или тежки тренировки футболистите идват при вас.
– Да, така е. Особено след тренировки, но както през нас, така минават и през доктора, който има някакъв проблем.

– Това означава, че носите сериозна отговорност?
– Да, така е, отговорност си е.

– Ти си от времето, когато Арда играеше във В група. Какви са ти спомените от тогава и как стана така, че стана част от отбора?
– Тогава треньор бе Елин Топузаков, президентът на отбора Петър Пешев ми се обади, дойдох и поговорихме с Елин, и нещата се получиха.

– Помниш ли ги мачовете от В група?
– Спомените от тогава са само хубави, защото имахме само победи. Имам един голям спомен от спечелването на Аматьорската купа, но имам и други спомени, както казах.

– Пътят от Б група към А как беше?
– Беше много тежка година, мачовете там са различни, не е толкова лесно, както си го мислехме.

– Защо много хора казват, че да играеш в Б група е много по-трудно от В и А?
– Не мога да кажа защо, може би имаше доста отбори с млади футболисти, които са много надъхани. А нашите момчета са свикнали на друго темпо, на друг футбол. Нямам точно обяснение защо, но е по-трудно.

– Ти от колко време се занимаваш с тази професия?
– Чисто с футболни отбори, Арда е първият отбор. Иначе преди това съм бил в болнични заведения, работил съм с гимнастички, в спа центрове.

– Каква точно е спецификата на твоята работа, какво включва точно?
– Важно е преди тренировка да загреем хубаво момчетата, ако имат някакъв проблем да кажат.

– Ти си физиотерапевт на тима, но много хора казват масажисти. Каква е разликата между масажист и физиотерапевт?
– Масажиста си е само масажист, прави масажи. А физиотерапевта работи и друго, и кинезитерапия, рехабилитация.

– Коя е била най-тежката контузия на футболист, с която ти се е налагало да се справяш?
– Най-тежката е кръстна връзка. Но за нас няма най-тежка, ние я установяваме и после работим с играча по неговото възстановяване.

– Всички футболисти на Арда нямат търпение да дойдат при теб след тренировка или след мач, ти си постоянно в устата на играчите.
– Не го вярвам това. Може би защото съм от доста време в отбора и с повечето вече сме по-близки. Предполагам е това, но нямам представа.

– Какво е сега усещането в теб, предстои историческо участие на отбора в Европа. Става дума като човек, който не е на терена.
– Ами по-различно е, все пак ще играем в Лигата на конференциите. При мен нямам някакво по-специално нещо, може би при играчите е някакво различно усещането.

– В Израел е много топло сега, ще има ли нещо по-специфично, което трябва да направите, за да се аклиматизират футболистите?
– Да влизат повече в сауната и да свикват с температурата (смее се).

– Помня на един лагер в Турция, с твоя колега правехте масажи с една точилка. Каква точно е нейната функция?
– Хващаш го, биеш го едно хубаво и да си ходи. Шегувам се разбира се. С точилката се правят по-дълбоки масажи, има повече натиск.

– За какво си мечтае Димо Ангелов да постигне с Арда?
– Аз мога да си мечтая много, ама дали ще го постигнем, ще видим. Мечтая да сме живи и здрави, отборът да е едно цяло, както е сега и да радваме феновете с още победи.

– Разкажи някоя случка, защото ти знаеш доста такива със сигурност.
– Сега се сещам за една специална случка, бяхме в Б група, а треньор беше Стойчо Стоев. Имахме един колега Петко, който беше домакин на отбора. И на една тренировка Стойчо Стоев казва, Петко донеси това, донеси онова. Аз седя и го слушам и по едно време Петко вика, абе какво е това вземи това, вземи онова, ако искате и тренировката да ви направя. И това предизвика много смях в отбора.

– Ами то вие спокойно може да станете помощници, все пак гледате и сте вътре във всяка тренировка.
– Не, не, това не е моя работа.

– В момента Арда има страшен колектив и млади, и стари, въобще всички, които сте в отбора. Това ли е една от рецептите към успеха?
– Може би и това, но има и други неща, но този колектив подпомага доста неща. Повечето от футболистите са приятели на терена, което според мен е много важно.

– Понеже много често се прави съпоставка между българи и чужденци на терена, аз ще те попитам, как е при теб с българите и как с чужденците?
– Чужденците въобще не лягат на масажната маса, българите са винаги там. Така, че не мога да направя разлика. Иван Караджов е номер едно за масажите.

– Нещо ако искаш да кажеш за финал?
– Да сме живи и здрави. Здрави ли сме, нещата ще си дойдат сами.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар