Тагаре Мустафа Емин

Директорът на ”Пирогов”: Служителят на Тагарев от ДеБъ е заплашил 6 медици с уволнение

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Директорът на ”Пирогов” д-р Валентин Димитров с разкрития за случката със съветника на военния министър Мустафа Емин. Емин е проявил вербална агресия и заплахи към медиците на лечебното заведение, според дежурните в болницата.

“На 28 август в “Пирогов” на регистратурата се регистрира Мустафа Емин като придружител на пациент. Детето му е паднало от 30-сантиметрова маса, като в болницата е преминало през рентген и всички процедури. Установява се, че трябва да отиде в шокова зала, за да бъде зашито. Преди него има 3 деца, а по спешност в същия момент влиза дете, което губи кръв. Приемат последното дете по спешност, за да му спасят живота – борят се за него час и 20 минути. През това време Мустафа Емин и двете му деца си играят и се забавляват във фоайето на болницата”, разказва д-р Димитров.

“Господинът и съпругата му стоят и чакат, вижда се на камерите, че започват да се изнервят и да звънят на медиците по звънеца. Няколко пъти се налага спиране на работа, за да се обясни на Мустафа Емин, че има дете по спешност. Също толкова агресивно, колкото физическо нападение, е някой да застане пред теб, да спомене здравния министър и да заплаши, че ще бъдеш уволнен. Шестима медици, с подписи и имена, дават тези показания. Поискал е имената им, за да ги “предаде на здравния министър”.

 

Никъде не е споменавано името на Министерството на отбраната, уточни шефът на “Пирогов”.

Дали сме докладите и записите на “Да, България”, каза още той. И допълни, че се е чул с военния министър Тодор Тагарев с готовност да му покаже записа.

Нито в един момент не е споменавано ЕГН или диагноза на пациента, нямаме нарушаване на личните данни, коментира шефът на болницата обвинението, че е публикувано името на Емин.

“Мустафа Емин излъга в интервюто – каза, че е дошъл с кървящо кърмаче на ръце, а в болницата не му е обърнато внимание. Първо – детето не е било с кървяща рана, това се вижда на записа. Второ – ако сега пуснем това дете в студиото, няма да можем да го хванем – далеч от кърмаче е”, завърши д-р Валентин Димитров.

frognews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна. Политика за поверителност