Директорът на GATE, проф. Силвия Илиева, беше обявена за посланик на IDSA

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Инициативата на Международната асоциация за пространства от данни (IDSA) “Посланици на IDSA” е от 2023 г. Тя откроява усилията на хора от мрежата на IDSA, демонстриращи изключителни познания и невероятни усилия като проводници на идеята за пространствата от данни и суверенитета на данните.

Проф. Илиева бе номинирана за посланик от централата на Асоциацията. Тя получи това признание на специална церемония в първия ден на симпозиума, посветен на пространствата от данни в Дармщат, Германия. Отличието й беше връчено от Торстен Хюлсман, финансов директор на IDSA, “като признание за изключителен ангажимент в насърчаването на международното развитие и сътрудничество”.


снимка: Институт GATE

Всеки от посланиците на IDSA допринася за популяризиране на концепцията за пространствата от данни, демонстрира техния потенциал и вдъхновява нови участници по пътя на сътрудничеството.

“Посланиците разпространяват добрите новини за пространствата от данни”, смятат от Асоциацията.

Да влезеш в ролята на посланик на IDSA не е обикновено постижение. Изборът включва внимателен процес, като номинациите се разглеждат от централния офис и се одобряват от Борда на директорите. Общо 28 души са получили тази престижна награда през годините. Сред тях обаче са само две жени.


снимка: Институт GATE

GATE е българският хъб на IDSA, който насочва и обединява националните усилия в посока използване и споделяне на данни както в бизнеса, така и в обществено значими области. Целта на хъба е да бъде движеща сила в ангажирането на бизнеса и публичните и градските администрации, както и инкубатор и акселератор, който да ускори създаването на иновациите, базирани на обмена на данни и тяхното използване на национално и регионално ниво.

Съдържание на:
институт GATE

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар